Slide background
Slide background
Slide background

Blues op Zondagmiddag met Hilltop Howlers and K Walters and Robert Ducat

hilltop howlers - with k walters and robert ducat

Geen voorstellingen gevonden
Dit jaar is er helaas geen Bluesroute in Helmond. Om de pijn een beetje te verzachten gaan wij jullie deze middag heerlijke bluesmuziek voorschotelen, just to keep the blues alive.
We hebben een uitgebreid en gevarieerd programma voor jullie samengesteld:

allereerst zal Robert Ducat spelen, een singer/songwriter uit Orlando, Florida in the U.S.A. Hij woont momenteel in Duitsland en reist van daar uit door heel Europa voor optredens. Robert bracht reeds 5 studio albums en 2 live albums uit waarop zijn zeer gevarieerde muziek te horen is.

Vervolgens is het de beurt aan K. Walters, een pseudoniem voor de akoestische singer/songwriter uit Chicago, de bluesman Khalif Wailin 'Walter.
Natuurlijk, geboren in Chicago en gereisd en opgetreden over de hele wereld met enkele van de meest geprezen artiesten van de Blues-wereld, zit de Blues in K.'s ziel. Echter, los van de beperkingen van zijn band en het Blues-formaat, zijn zijn liedjes doordrenkt met muzikale invloeden vari?nd van soul, pop, rock, gospel, country en zelfs funk. K. heeft het vermogen om prachtig poëtische beelden te schrijven, verhalen te vertellen en afbeeldingen te schilderen van de dagelijkse soap-opera's van het leven. In deze grotendeels 'naakte' muzikale setting levert K. Walters zijn eigen zeer individuele drum-achtige, ritmische benadering van de akoestische gitaar.
Ook in deze setting strekt K. zijn stem als instrument voor zich uit.
Muziek van K. Walters is een kleurrijke reis door een muzikale regenboog van stijlen.

De middag wordt afgesloten door de Hilltop Howlers. Onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit The Boogie Barn, een repetitie schuur gebouwd uit dikke veldkeien en afgepelde boomstammen die op een diep verscholen plek in de Achterhoek staat. Op deze plek werden de nummers van de band geschreven, geoefend en opgenomen en nu ligt er een gloednieuwe plaat ‘Gloria’ die de ziel van die Boogie Barn in zich draagt.
Southern Rock & Soul uit het oosten van het land. Muzikaal gezien ergens in het grensgebied tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd.

Met voormalige bandleden van: Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies, Backcorner Boogie Band.

Zaal open vanaf 15.15 uur; show start om 15.30 uur.
Kaarten kosten slechts 12,50 euro.
Blues op Zondagmiddag met Hilltop Howlers and K Walters and Robert Ducat
180 minuten