Slide background
Slide background
Slide background

Kong

kong - tour 2020

vr 23 okt 2020 - 20:30 - Popzaal
Wij zijn hartstikke trots en blij dat één van de meest originele én toonaangevende bands uit Nederland voor de eerste keer naar Helmond komen: Kong.
Ja, origineel is Kong zeker. En dat al meer dan 30 jaar! Kong heeft nooit meebewogen met trends in de muziek maar heeft altijd haar eigen koers bepaald.

Tja, en hoe moet je de muziek van de Amsterdammers omschrijven? Kong speelt eclectische (excusez le mot), instrumentale (en live) quadrafonische muziek. In deze corona tijden zal dat niet helemaal gaan maar neem van ons aan dat Kong met een geweldige, originele show op de proppen komt.

Je zult een mix horen van (harde) metal, rock, dance, electro en avant-garde zoals je dat al kunt horen sinds de release van hun legendarische debuutalbum 'Mute Poet Vocalizer' uit 1990. En die stijk werd gepefectioneerd op het album 'Phlegm’ uit 1992, waarvan de track 'Stockhouse’ ook zorgde voor commercieel succes.

Sinds die tijd heeft de band altijd gezocht naar nieuwe muzikale wegen en probeerde men op elk album weer vernieuwend te klinken.

Met de release van 'Phlegmatism' grijpt Kong met 4 opnieuw opgenomen songs terug naar het debuut uit 1990, met behulp van producer V. Santura (inderdaad, de gitarist van Triptykon). De songs zijn typerend voor het geluid van Kong van nu: een combinatie van old school power met een onweerstaanbare groove en van muzikaal hoogstaand niveau.

De huidige line-up van Kong:
Tijs Keverkamp – gitaren
David Kox – gitaren, electronics
Mark Drillich – bass, electronics
Oscar Alblas – drums, percussion


Wij verheugen ons enorm op deze unieke muzikale avond!
Deuren open vanaf 20.15 uur; show start om 20.30 uur.
Tickets kosten 20 euro in de voorverkoop.
Kong
60 minuten