Slide background
Slide background

Rosemary & Garlic

rosemary & garlic - live 2020

Geen voorstellingen gevonden
Wat zijn we blij dat ze eindelijk bij ons komen spelen in de Cacaofabriek; Rosemary & Garlic. De indie-folk van de band is de afgelopen jaren langzaam bij de top van de internationale folkscene gaan behoren. Liefhebbers van dreampop/folk mogen dit niet missen!
Kort na het verschijnen van debuut EP 'The Kingfisher' in 2015 wordt Rosemary & Garlic opgemerkt door Laura Marling en krijgt de band airplay op de BBC bij Simon Raymonde (Cocteau Twins). Het nummer 'Old Now' wordt vervolgens miljoenen keren gestreamd op Spotify. Niet veel later sluit Terry McBride zich bij de liefhebbers aan en tekent de band bij het Canadese Nettwerk Music Group (Angus & Julia Stone, Passenger).

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Rosemary & Garlic het publiek weet te betoveren. Alle nummers zijn stuk voor stuk authentiek in zowel hun compositie als productie. Denk aan de speelse dromerigheid van Patrick Watson of aan de stemmige gitaartokkels van Nick Drake. De subtiele elektronische omlijsting zorgt er samen met de heldere vocalen van Anne van den Hoogen (die iets weg hebben van Sandy Danny of July Collins) voor dat Rosemary & Garlic een geheel eigen sound binnen de singer-songwriter traditie heeft.

Rosemary & Garlic wordt sinds 2018 geleid door zangeres Anne van den Hoogen. Tijdens haar studie Literatuurwetenschap ontwikkelde ze een grote liefde voor de Romantiek, waarbij natuurbeelden als metaforen worden gebruikt bij het reflecteren van emoties en waarin personages zoeken naar echtheid en authenticiteit. Zowel de muziek als poetische teksten krijgen vaak een prachtige emotionele lading.

Met producercompagnon Dolf Smolenaers bracht Anne de EP 'The Kingfisher' en debuutplaat Rosemary & Garlic (2018) uit. Na een Nederlandse clubtour speelde Rosemary & Garlic op internationale festivals als SXSW (USA), The Great Escape (UK) en Reeperbahn (D). In 2019 bracht Rosemary & Garlic de live registratie 'A Step Outside' uit waarop nummers van de uitverkochte shows in Paradiso en St. Pauli Kirche in Hamburg staan.

Deze avond zal Rosemary & Garlic aantreden als trio met naast Anne nog een cellist en pianist.

Deze show is seated!
Zaal is open vanaf 20.00 uur; show start om 20.15 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de dagkassa.
Rosemary & Garlic
60 minuten