Slide background
Slide background
Slide background

Lazuli

lazuli - the fantastic tour 2020

za 30 okt 2021 - 21:00 - Popzaal
De datum van deze show is onder voorbehoud. Vanwege de huidige maatregelen omtrent het corona-virus is verplaatsing mogelijk, dit zal via mail en onze online kanalen bekend worden gemaakt. Bij geen verdere berichtgeving zal de show op deze datum doorgaan. Hoe gaaf is dit! Lazuli - de weergaloze progband uit Frankrijk - komt voor een concert naar de Cacaofabriek ter promotie van hun nieuwe album, dat in 2020 verschijnt, 'Le Fantastique envol de Dieter Böhm'.
Lazuli komt uit het zuiden van Frankrijk en werd opgericht in 1998. Muzikaal begeeft de band zich in het schemergebied van rock, progressieve muziek, wereldmuziek en poezie.
De band staat vooral ook bekend vanwege het gebruik van veel verschillende, soms exotische, instrumenten zoals marimba en de Franse hoorn, maar vooral ook door een instrument dat is ontwikkeld door Claude Leonetti, de Leode. Vanwege een motorongeluk kon Leonetti zijn linkerarm niet meer gebruiken en aangezien hij als gitarist toch graag een instrument wilde blijven spelen, bedacht hij zelf een alternatief. Een instrument dat de meest vreemde geluiden kan produceren.

De band schrijft sterke songs, de teksten worden kraakhelder in het Frans gezongen en de instrumentatie is verbluffend inventief. Vooral live is de band een lust voor het oor (en het oog).

Dit mag je dus niet missen!
Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop; de dagprijs is 25 euro.
Deuren open vanaf 20.15 uur; show start om 21.00 uur.
Op het podium brengt de band
Lazuli
120 minuten