Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Tegen De Stroom In

tegen de stroom in - terwijl de kater sliep

Geen voorstellingen gevonden
Vanavond treedt het duo Terwijl De Kater Sliep op in de popzaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.
Het lijkt een mooie traditie te worden: de laatste Tegen de Stroom In Sessie van het jaar met Helmonds talent. Na Brothers in Law met liederen van Tom Waits, Jan en Alleman (Jan Vriends en band met Nederlandstalige liedjes) en De Mannen van Achterom is het dit jaar de beurt aan Terwijl De Kater Sliep. Zij zorgen voor een sfeervolle muzikale afsluiting van 2019.

Het programma ‘Terwijl de kater sliep’ neemt het publiek anderhalf uur mee langs hoogtepunten uit de vaderlandse poëzie en de Nederlandse kleinkunst. Klassiekers als ‘Denkend aan Holland’ van Marsman of Vasalis’ ‘De idioot in het bad’ worden moeiteloos afgewisseld met kleinkunst van Bram Vermeulen of Toon Hermans. En ook werk van recentere datum wordt niet geschuwd.

Otine van Erp speelt accordeon. Zij studeerde aan het Tilburgs conservatorium en na een carrière die haar langs internationale podia voerde is zij nu ook actief in het cultuuronderwijs. Daarnaast geeft ze les op haar instrument in ’t Klooster te Nuenen. Ook is zij de drijvende kracht achter het Windkrachtfestival en het festival ‘Cacao aan de kade’ in Helmond. ‘Voor dit programma heb ik onder een aantal gedichten muziek gecomponeerd. De accordeon is een instrument dat heel geschikt is om verschillende sferen onder de muziek te zetten. Van Argentijns passioneel tot klezmeriaans.’

John van der Sanden is een neerlandicus die al tientallen jaren op het podium staat. Onlangs toerde hij nog met ‘De Mannen van Achterom’. Hij speelt contrabas en zingt. ‘Het is heel fijn om mooie teksten te zingen, er iets bij te vertellen en samen met het publiek te genieten van een kleine door ons zelf samengestelde bloemlezing.’

De voorstelling begint altijd met een lied van drs. P. De titel van het programma (terwijl de kater sliep) komt uit het lied ‘De zusters Karamazov’ van drs. P.

Zaal open vanaf 21.00 uur; optreden start om 21.30 uur.
Toegang is gratis.
Tegen De Stroom In
60 minuten