Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Yuri Honing Quartet

yuri honing quartet - blue beard tour 2020

Geen voorstellingen gevonden
Na “Desire” (2015) en “Goldbrun” (2017), beiden met Edison onderscheiden, verschijnt in Maart 2020 met “Bluebeard” een nieuw album van het Yuri Honing Quartet.
Geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje ‘Barbe Blue’ heeft Honing een nieuw album opgenomen, waarbij nieuw werk wordt gekoppeld aan poëzie. Het resultaat is een nieuwe stap voorwaarts voor zijn Acoustic Quartet.

De muziek is geïnjecteerd met dreiging en angst voor Blauwbaard en leidt tot een explosie wanneer hij verraden wordt. Honing stelt de vraag; wie is het slachtoffer hier? Is het zijn jonge vrouw die het geheime kamertje ontsluit, of is het Blauwbaard zelf die zijn sleutels toevertrouwde aan zijn nieuwe vrouw.

Blauwbaard voelt als het derde en laatste deel van een trilogie die met “Desire” werd ingezet. Door het kwartet op z’n best te presenteren, vol met subtiel, ritmische lagen is de verwachting dat dit nieuwe album opnieuw de grenzen van hun genre zal doorbreken.

Drievoudig Edison winnaar Yuri Honing werkte de laatste drie decennia met o.a. Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden en vele anderen. Voor zijn album Seven (2001), met Paul Bley, Gary Peacock en
Paul Motion, won hij zijn eerste Edison. In 2012 won Honing de Boy Edgar-prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. In 2016 werd zijn album “Desire” door de vaderlandse pers uitgeroepen tot beste Nederlandse jazz album van het jaar
(Parool, Volksrant). Tevens won Honing met dit album zijn tweede Edison. Voor “Goldbrun” volgde in 2018 zijn derde.

Het Yuri Honing Quartet bestaat naast Yuri Honing zelf uit drummer Joost Lijbaart, pianist Wolfert Brederode en bassist Gulli Gudmundsson.

Kaarten kosten 17,50 in de voorverkoop; 20 euro aan de dagkassa.
Deuren open vanaf 15.30 uur; optreden start om 16.00 uur.
Yuri Honing Quartet
90 minuten