Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

Diamond Head

diamond head - the coffin train tour 2020

Geen voorstellingen gevonden
Eén van de meest toonaangevende bands van de New Wave Of British Heavy Metal is zonder twijfel Diamond Head. En natuurlijk heeft het de band enorm geholpen dat het grote Metallica enorm fan was van de muziek van Diamond Head: door hen werd 'Am I Evil' natuurlijk een megahit.
Diamond Head werd eind jaren '70 opgericht door gitarist Brian Tatler en zanger Sean Harris en ze stonden als 20-jarigen al als voorprogramma te spelen voor bands als AC/DC en Iron Maiden. In 1980 verscheen hun debuutalbum 'Lightning To The Nations' dat in Europa insloeg als een bom, met (nu nog) klassieke tracks als 'The Prince', 'It's Electric' en natuurlijk 'Am I Evil'.

In 1998 bracht Metallica - Diamond Head fans van het eerste uur - het tussendoortje 'Garage Inc' uit, waarop maar liefst 6 songs staan van Diamond Head en 5 miljoen keer over de toonbank ging!

In 1982 verscheen 'Borrowed Time' wat de status als relevante Britse metalband bevestigde. In 1983 ging de band meer experimenteren en verscheen met 'Canterbury' een prachtalbum waarop de stem van Sean Harris excelleerde. Vervolgens vonden er een aantal bezettingswisselingen plaats en hield de band zelfs op te bestaan in 1984, maakte een korte doorstart in 1990 en gooide het bijltje er weer neer in 1994.
In 2000 kwamen Harris en Tatler weer bij elkaar; een tour door Engeland en een eerste tour door Amerika volgden. Er werd een album opgenomen maar dat werd nooit onder de naam Diamond HEad uitgebracht: Harris en Tatler gingen voor goed uit elkaar.

In 2003 ging Tatler verder met Diamond Head met als nieuwe zanger Nick Tart en een nieuw album, 'All Will Be Revealed'. In 2014 (ja, we maken een sprongetje) werd een nieuwe zanger gerekruteerd in de persoon van Rasmus Andersen, een in Londen woonachtige Deen. Met zijn geweldige stem gaf hij direct nieuwe impulsen aan de band. Dat is helemaal goed te horen op het dit jaar uitgebrachte album 'The Coffin Train' waarop hij klinkt als een mix van Chris Cornell en Sean Harris. Diamond Head is weer helemaal terug van misschien wel nooit weggeweest.

Support wordt verzorgd door de Belgische heavy rock formatie John L; een band rondom de gelijknamige gitarist.

Tijdschema voor de avond ziet er als volgt uit:
20.00 uur deuren
20.15 uur John L
21.15 uur Diamond Head

Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop; 20 euro aan de deur.
Diamond Head
150 minuten