Slide background
Slide background
Slide background

john mitchell - exclusieve europese club show

Geen voorstellingen gevonden
Ja, alweer komt een grote Engelse muzikant voor een eenmalig In verband met de richtlijnen rondom COVID-19 kan dit optreden geen doorgang vinden; we zoeken naar een nieuwe datum. Europees solo optreden naar de Cacaofabriek. Niemand minder dan John Mitchell (It Bites, Lonely Robot, Kino, Frost)komt naar de Cacaofabriek om samen met zijn muzikale partner Liam Holmes een exclusief optreden te verzorgen.
Ja, John Mitchell is een veelzijdig man. Hij speelt geweldig gitaar en kan ook nog fantastisch zingen, maar ook toetsen en de bassgitaar kennen voor hem weinig geheimen. Niet gek dus ook dat hij bij It Bites terecht kwam om het gat dat werd gelaten door Francis Dunnery op te vullen. Want waar vind je iemand zowel vocaal excelleert, als op 6 snaren? Precies, die zijn nauwelijks te vinden. Maar Mitchell is zo iemand.
Hij was/is de drijvende kracht achter bands als Kino, Frost* en natuurlijk Lonely Robot. Met dit laatste project bracht hij eerder dit jaar nog het prachtige album 'Under Stars' uit. Al deze bands en projecten hebben gemeen dat de muziek altijd melodieus is: soms ietwat meer rockend, dan weer fraai subtiel en gevoelig.

Naast muzikant is Mitchell ook nog een veelgevraagd producer. Zo werkte hij met niemand minder dan Steven Wilson, maar bijvoorbeeld ook met meer heftige bands als Architects en You Me At Six.

Vanavond wordt John bijgestaan door zijn muzikale vriend Liam Holmes, eveneens een Multi-instrumentalist. Hij werkte reeds op verschillende albums van Mitchell mee.

Je kunt vanavond een dwarsdoorsnede verwachten van het oeuvre van Mitchell. Dus wat songs van It Bites en Lonely Robot, maar ook een verdwaalde cover.

Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de vvk; 20 euro aan de dagkassa.
90 minuten
]]>