Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Opening Fresh Cacao en Carat Lucas Gassel Prijs

opening fresh cacao - en de uitreiking carat lucas gassel prijs

Geen voorstellingen gevonden
Vanmiddag is de opening van Fresh Cacao, de jaarlijks terugkerende tentoonstelling met werk van afgelopen zomer afgestudeerde jonge kunstenaars. De Cacaofabriek vindt het belangrijk om jonge kunstenaars de ruimte te bieden om zich te presenteren en verder te ontwikkelen.
Een bijzonder element van de tentoonstelling is dat een van de exposerende kunstenaars de Carat Lucas Gassel Prijs zal krijgen. Deze Helmondse kunstprijs is in het leven geroepen door stichting Carat met als doel één van de startende kunstenaars een financiële impuls te geven. Carat en de Cacaofabriek hebben zich met hun samenwerking ten doel gesteld talentvolle kunstenaars op artistiek vlak en op het gebied van financiën en ondernemerschap te ondersteunen.

Er zijn 12 kunstenaars van drie academies geselecteerd: Breda (AKV Sint Joost) , Rotterdam (Willem de Koning Academie)en Utrecht (HKU). Het werk van deze lichting kunstenaars is zeer divers, niet alleen in techniek, ook in thematiek is er een grote verscheidenheid.
Tom Sibma , Emiel Gilijamse, Julia Luteijn, Thijs Meindertsma ,Theresa Münz, Yvonne Kishna , Annï Mertens , Jeroen Schokkin , Dieke Coumans , Stan Gonera, Nina Markus en Mike Dings.

De prijsuitreiking van de Carat Lucas Gassel Prijs vindt op zondag 10 november om 15.00 uur plaats . De juryleden voor de Carat Lucas Gasselprijs zijn: Rick Vercauteren, Fabienne Swinkels en Anna Lange.

Bij Fresh Cacao verschijnt een catalogus.
De tentoonstelling loopt van 13 oktober tot en met 10 november.
Dagelijks geopend tussen 13.00 en 17.00 uur.
Opening Fresh Cacao en Carat Lucas Gassel Prijs
90 minuten