Slide background
Slide background
Slide background

De Popklassieker - Door Gert Bettens Eva De Roovere & The Flandriens

gert bettens eva de roovere & the flandriens - de popklassieker

Geen voorstellingen gevonden
Uit het rijke repertoire van pakweg 60 jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Zij vertalen de Engels- en Franstalige hits in het Nederlands. Of het West-Vlaams. Of zelfs in het Aalsters.
Dat deden ze ook al in 2002 (in samenwerking met Radio 1 en AB), nu doen ze het nogmaals met 2 nieuwe stemmen: Eva De Roovere en Gert Bettens (K's Choice).

Veel hits van onder andere The Pebbles, Vaya Con Dios, Stromae, Technotronic, Blue Blot, maar ook iets meer vergeten parels uit de Vlaamse muziekschatkamer komen deze avond voorbij. Allemaal door de Flandriens heruitgevonden in het Nederlands en in een spetterend modern jasje gegoten.

De Flandriens is een stomende liveband met maar liefst vijf zangers. De muzikanten schreven elk afzonderlijk Vlaamse popgeschiedenis. Met de Flandriens doen ze het samen, onder de deskundige leiding van Dirk Blanchart.

Verwacht geen evidente songs en nog minder evidente uitvoeringen. De Flandriens doen hun eigen ding met de hits uit het verleden. Koppig en eigenzinnig … als een echte flandrien.

Met:
Eva De Roovere - zang, Gert Bettens - zang, gitaar, Dirk Blanchart - muzikale leiding, gitaren, bas, zang, Jan Hautekiet - keyboards, Wigbert - gitaren, bas, zang, Frank Deruytter - saxen, bas, zang, Tony Gyselinck - drums.

Zaal open vanaf 20.15 uur; optreden start om 20.45 uur
Kaarten kosten 20 euro; 25 euro aan de dagkassa.
De Popklassieker - Door Gert Bettens Eva De Roovere & The Flandriens
100 minuten