Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Merijn Bisschops & Rianne Wilbers

merijn bisschops & rianne wilbers - crash blossom

zo 26 jan 2020 - 16:00 - Popzaal seated
Crash Blossom is een muzikale en visuele trip van audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops en sopraan Rianne Wilbers waarin concert en speelfilm samenvloeien.
“Een voorstelling met zoveel lagen en lading dat je die meerdere keren zou moeten zien om alles te ontdekken.” (Brabants Dagblad)

… een samenhangend geheel van bewegende beelden, losjes voorzien van een verhaallijn door een voice-over, in een spannende wisselwerking met een fysieke performer te presenteren, welke laatste niet alleen de gelegenheid krijgt om alles uit haar stem te halen, maar zich ook theatraal volledig mag ontplooien - nu eens als een wild dier over de grond kruipend, dan weer zich met een geforceerd stralende glimlach naar het publiek wendend. (23-04-2019, 3voor12 Tilburg)

Terwijl de grens tussen feit en fictie vervaagd, wordt zangeres Blossom geconfronteerd met haar grootste angst. De details van haar kleurrijke en complexe persoonlijkheid worden gaandeweg ontrafeld op een verrassend meta-niveau. Beelden, teksten en muziek met een intense schoonheid, rauwe emotie en relativerende humor. De voorstelling is geworteld in de realiteit van maker en uitvoerder, en laat deze door de vingers glippen in hallucinatoire vergezichten.

Audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops verbindt uiteenlopende kunstvormen in zijn werk. Hij initieert interdisciplinaire voorstellingen en maakt composities, foto’s, video’s en soundtracks in opdracht van ensembles en festivals of in samenwerking met andere kunstenaars. Zijn werk werd onder andere uitgevoerd en vertoond bij Theaterfestival Boulevard, November Music, Wonderfeel, Incubate, 013, EYE filmmuseum, De Pont, Van Abbemuseum, Museum Beeld en Geluid, Dat Bolwerck, Museum De Wieger (NL), 48th Dimitria Festival (GR), Procembalo (IT), NCTU Arts Centre (TW), SE Center for Photography en Cinesonika (US).

Rianne (uit Helmond!) is een bijzonder zangtalent met artistieke visie, bravoure en theatrale zeggingskracht. Ze zingt regelmatig bij Silbersee, productiekern voor onorthodox muziektheater en experimentele opera. Met ensemble VONK begeeft ze zich op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire. Ze zong bij o.a. November Music, Huddersfield Contemporary Music Festival, Concertgebouw Brugge, Opera Forward Festival, Musica Festival Strasbourg. In 2019 is ze geselecteerd voor een talentontwikkelingstraject bij TalentHub Brabant.

Rianne Wilbers - sopraan
Merijn Bisschops - muziek, teksten, cinematografie
Marieke Berendsen - scenografie
Trijnie Nanninga - kostuum
Juliette van Ingen - bewegingscoach

Zaal open vanaf 15.30 uur; start show om 16.00 uur.
Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop; 17,50 euro aan de dagkassa.
Merijn Bisschops & Rianne Wilbers
90 minuten