Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Dead Man Ray

dead man ray - exclusieve nl clubshow

Geen voorstellingen gevonden
Dead Man Ray is de band welke in 1996 werd opgericht door multi-instrumentalist Rudy Trouvé (Deus) en zanger Daan Stuyven (aka DAAN), samen met gitaarkunstenaar Elko Blijweert en drummer Herman Houbrechts.
Dead Man Ray had direct een eigen geluid: de gitaarexperimenten van Trouvé, de fabelachtige techniek van Blijweert en de diepe stem van Stuyven, en dat allemaal zonder bass gitaar.

Het eerste album ‘Berchem’ werd uitgebracht als vijfmansformatie, na het toetreden van Wouter van Belle op keyboards. Het album werd lovend ontvangen door zowel de pers als het publiek. Er volgde een Europese tour, optredens op Dour en zelfs een sessie bij John Peel voor de BBC.

Houbrechts werd vervangen door Karel de Backer en voor het opnemen van het derde album ‘Cago’ wist de band niemand minder dan Steve Albini te strikken.

Vervolgens had de band een break nodig. Een break die uiteindelijk 16 jaar zou duren! Muzikaal zaten de heren niet stil: ze doken op verschillende plekken op en met name Daan werkte aan een meer dan succesvolle solocarrière.

Maar nu is het dan zover, beste vrienden van tijdloze, weirde indie music: Dead Man Ray is terug, met de vijf originele bandleden aan boord! En dat 22 jaar na hun eerste jam. En zoals je kunt horen op hun nieuwe EP ‘EEN’ is het muzikaal niets veranderd: nog steeds is het totaalgeluid van Dead Man Ray volstrekt uniek.
En alvorens de band gaat spelen op verschillende festivals deze zomer, komt de band naar de Cacaofabriek voor een exclusieve Nederlandse clubshow!

Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur
Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop; 20 euro aan de dagkassa.
Dead Man Ray
120 minuten