Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

Merijn Bisschops en anderen - Lustrumconcert Podium Windkracht

podium windkracht lustrumconcert - merijn bisschops en anderen

Geen voorstellingen gevonden
Het lustrumconcert van Windkracht van deze middag in de popzaal gaat vooraf aan de opening van de nieuwe expositie in de Cacaofabriek.
Zijn nieuwe compositie Far-field (2019) is voor Merijn Bisschops een hernieuwd onderzoek naar een instrument dat hij goed kent: accordeon. Hij studeerde oorspronkelijk accordeon maar ontwikkelde zich daarnaast ook als componist, fotograaf en filmmaker. Nu, na meer dan tien jaar, neemt hij het instrument met een frisse blik onder de loep. Het werk is vrij geïnspireerd op een foto die Bisschops maakte van rijen bomen in de mist.

In Textures (2017) zie je kristalheldere beelden van landschappen die zich in miljoenen jaren gevormd hebben. Hij combineerde haarscherp geprojecteerde foto's van schitterende verlaten landschappen waarin miljoenen jaren van geologische processen zichtbaar waren, met muziek voor drie strijkers. De muziek is even gelaagd als de beelden, soms ruw en bars, soms fijnzinnig en vol tere tinten. Dit werk zal worden uitgevoerd door Prisma Strijktrio. Virtuoos, hartstochtelijk en stijlbewust combineren violiste Janneke van Prooijen, altvioliste Elisabeth Smalt en cellist Michiel Weidner de hechtheid van een strijkkwartet met de flair van drie gelouterde musici die elkaar feilloos aanvoelen. De oorsprong van Textures ligt in IJsland, waar Bisschops op uitnodiging van Fljótstunga Artist in Residency verbleef om foto’s te maken en om inspiratie op te doen voor de muziek. Met ogenschijnlijke eenvoud heeft hij natuurlijke vormen, kleuren en texturen van het landschap vastgelegd, en demonstreert daarmee een scherp oog voor beeldcompositie en detail. De muziek die Bisschops componeerde bij de foto’s is zowel sereen als overweldigend: ”Ik voeg ook mijn persoonlijke beleving van het landschap aan de beelden toe: de natuurlijke rust en overweldiging wil ik het publiek ook laten ervaren.”

Kaarten kosten 7,50 euro en de zaal is open vanaf 13.45 uur; optreden start om 14.00 uur.
Merijn Bisschops en anderen - Lustrumconcert Podium Windkracht
90 minuten