Slide background
Slide background

Crazy Little Things

crazy little things - the music of queen

Geen voorstellingen gevonden
De muziek van Queen is door het enorme succes van de film Bohemian Rhapsody populairder dan ooit. Een band die het oeuvre van Queen onder handen neemt. Je moet het maar durven. Maar de groep Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie.
De band is het geestenkind van toetsenman Marijn van den Branden, zanger Marijn Geluk en drummer en muziekjournalist Jean-Paul Heck.

Van den Branden en Heck zijn ‘die hard’ Queen-fans en organiseren regelmatig ‘Queen-avondjes.’ Heck interviewde Queen-leden Brian May en Roger Taylor meerdere malen en haalde in 2010 May naar Nederland voor de Sena European Guitar Award die de Queen-gitarist in ontvangst mocht nemen. ,,Maar eerst en vooral zijn Marijn en ik ongelooflijke Queen-fans. Toen ik 12 was kocht ik 'News Of The World' dat dit jaar 40 jaar bestaat. Een betere reden om een Queen Tribute Band op te richten had ik niet.” Met een aantal leden van de bekende glamrock band 666 The Nightmare, 5150 Van Halen Tribute-bassist Frank Dries en gitarist Jeroen Lips gingen Van den Branden en Heck aan de slag.

Queen-muziek vraagt om een aparte benadering want fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders. Het gaat bij de muziek van Queen echter om de details. Zo bezit onze solo-gitarist Jeroen exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. En het goede nieuws is dat hij de solo’s van May tot in de perfectie naspeelt. In zanger Marijn Geluk hebben we een frontman die de hoge noten van Freddie Mercury weet te pakken en die ook nog is behept met het nodige charisma. ”Om de bombastische sound van Queen op het podium weg te zetten, werden ook gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman erbij gehaald. ,,Het oeuvre van Queen is zo divers en de zangkoortjes zo ingenieus. Om dat weg te zetten moet je een brede formatie hebben”, aldus Heck.
De originele band toert en nieuwe generaties gaan om voor de talloze hits van de band. Die hits spelen wij dan ook. 'Another One Bites The Dust', 'I Want To Break Free', 'Somebody To Love', 'We Are The Champions'… En ook 'Crazy Little Thing Called Love' waar de band naar vernoemd is, en 'Bohemian Rhapsody' natuurlijk.” Daarnaast ook deep cuts uit het oeuvre van de band. Van den Branden: ,,Kijk, Queen zit in ons DNA dus we deinzen er niet voor terug om moeilijke tracks zoals 'The March Of The Black Queen' of 'The Prophet Song' te spelen. Crazy Little Things is opgericht om het oeuvre van wellicht de beste pop/rockband alle tijden te eren.”


Dit is een concert met staan plaatsen!

Deuren open vanaf 15.30 uur; show start om 16.00 uur.
Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop en 25 euro aan de dagkassa (indien voorradig).
Crazy Little Things
120 minuten