Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Fontys Big Band - Live Bij Omroep Helmond

tegen de stroom in - fontys big band

Geen voorstellingen gevonden
De Fontys Big Band is een 18 koppige orkest dat al vele jaren onder leiding staat van dirigent/arrangeur Maino Remmers.
Een bigband is een muzikaal ensemble, vooral geassocieerd met het spelen van jazzmuziek. Bigbands werden bijzonder populair in de jaren dertig en veertig van de 20e eeuw tijdens de periode van de swing. Een bigband bestaat gewoonlijk uit ongeveer 12 tot 25 muzikanten en omvat saxofoons, trompetten, trombones en een ritmesectie. De Fontys Big Band is een opleidingsensemble en dat heeft zo zijn gevolgen. Wisselingen in de bezetting zijn er elk jaar, zodat veel jazzstudenten de kans krijgen om bigbandervaring op te doen.

Het orkest speelt ogenschijnlijk uit losse hand maar er wordt gedisciplineerd gemusiceerd. Het niveau ligt hoog en de arrangementen zijn pittig.

Het repertoire van de Fontys Big Band bestaat uit instrumentale jazzklassiekers als ‘All of me’, ‘Belly Roll’ en ‘Cut ’n Run’, en gezongen stukken variërend van Irving Berlin’s ‘Cheek to cheek’ tot aan Noel Gallagher’s ‘Wonderwall’ (Oasis).

Het concert op 16 april, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’, zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld.
Fontys Big Band - Live Bij Omroep Helmond
60 minuten