Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

lambertusconcerten - rianne wilbers en beate loonstra

Geen voorstellingen gevonden
Sopraan Rianne Wilbers behaalde in 2013 haar diploma Bachelor of Music aan het conservatorium van Tilburg. Hierbij kreeg ze lessen van Hanneke Kaasschieter, Xenia Meijer en Wilma Bierens. In 2012/2013 heeft ze in het kader van artistieke verdieping in moderne/hedendaagse klassieke zang, lessen gevolgd bij Els Mondelaers (Silbersee). Rianne studeerde van 2013-2016 de Master of Music in Tilburg bij Xenia Meijer, daarnaast kreeg ze zanglessen van Maarten Koningsberger en Lucia Meeuwsen.

Naast haar solorepertoire van vroeg-barok tot hedendaags heeft Rianne veel interesse voor kamermuziek. Ze werkt dan graag samen met verschillende muzikanten. Zo vormt ze een Harp-zangduo Klein Geluk met Beate Loonstra, Simâ duo met ba?lama speler Orkun A?ir, speelt ze vaak met pianist Toon Bierman en is ze zangeres in ensemble VONK.

Beate Loonstra werd op zeer jonge leeftijd op slag verliefd op de harp en speelt al vanaf haar zesde jaar. Ze studeerde bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in maart 2017 haar mastergraad (pathway performance) behaalde met een 9,5 en waarbij ze omschreven werd als een ‘waanzinnig talent, technisch geweldig, een allround musicus met een enorme vertelkracht en een heel eigen muzikale identiteit’. Tijdens de master studeerde Beate mede dankzij ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds ook bij Imogen Barford aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze ook improvisatielessen volgde.

Beate kijkt graag verder dan het geijkte repertoire en werkt daarom regelmatig samen met componisten om nieuwe composities voor de harp tot stand te laten komen. Ook arrangeert ze zelf muziek voor de harp die in eerste instantie niet voor het instrument geschreven is.

Kaartverkoop gaat via de site van de Lambertusconcerten: www.lambertusconcerten.nl

Het concert start om 12.00 uur in de exporuimte van de Cacaofabriek en duurt 60 minuten.
60 minuten