Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

The Jaydees Bij Omroep Helmond

tegen de stroom in - the jaydees

Geen voorstellingen gevonden
The Jaydees bestaat uit Joop van der Kuip (zang gitaar mandoline), Derrick van Schie (zang piano gitaar orgel), Maarten van Damme (dobro banjo gitaar pedal steel mandoline), Ewen Vernal ((contra)bas zang) en Kees Swanenberg (drums).

De naam van de band is een combinatie van de initialen van de twee frontmannen Joop van der Kuip en Derrick van Schie. De gitarist en pianoman leveren beurtelings de leadzang en het songwerk aan dat ze samen met gitarist en pedalsteelman Maarten van Damme in een harmonieus geheel verwerken. In de subtiel opererende ritmesectie vinden we naast Kees Swanenberg, bassist Ewen Vernal terug die naast harmoniezang het Rhodesklavier bepoteld.

The Jaydees vonden elkaar in hun onblusbare passie voor (alt) country en americana. Tijdens sessies in afgelegen schuren, geblindeerde garages en kaarsverlichte zolders schaafden zij, slechts gewapend met akoestische, houten instrumenten en fluwelen stemmen aan een authentiek, natuurlijk geluid.

Wat betreft invloeden/referentiekader mag je denken aan Neil Young, Townes van Zandt, Gram Parsons of George Jones maar ook aan nieuwere namen als Gillian Welch, Howe Gelb, Daniel Romano en Ryan Adams.

De ervaren muzikanten verdien(d)en hun sporen bij (inter)nationaal bejubelde bands en artiesten als Majestic Scene, Wealthy Beggar, Straf, Dearhunter, Vicente Amigo, Mark Knopfler, Deacon Blue, Rosemary’s Sons, Racoon en Wende.

Vanaf de zomer van 2017 werkte de band in de Twang Wolf studio van Hans Hanneman en Maarten van Damme’s eigen ‘Man Cave’ studio aan nieuw materiaal dat vorig jaar september verscheen op het tweede in eigen beheer uitgebrachte album ‘Dandelions’. Deze plaat laat een wat steviger, elektrischer geluid horen dan de eerste cd ‘Work With What We’ve Got’.

“Het met verfijnde songwriting en alt country opgebouwde ‘Dandelions’ bevestigt andermaal de intrinsieke klasse van The Jaydees” schreef Written in Music.

Het concert op 19 maart, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’, zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. De zaal is open vanaf 21.00 uur; optreden start om 21.30 uur.
The Jaydees Bij Omroep Helmond
60 minuten