Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

The Blackest White - Support Maria And The Bandit

the blackest white - to infinity and beyond live

Geen voorstellingen gevonden
In de jubileum periode van 5 + 20 - welke loopt van 23 maart tot en met eind juni - worden in de popzaal ook concerten georganiseerd welke direct of indirect met ons jubileum te maken hebben. The Blackest White is één van de nieuwe bands van Peter van Elderen, die naast muzikant ook beeldend kunstenaar is en al eerder exposeerde in de Cacaofabriek. Zie daar, het linkje is gelegd.

Na de split van Peter Pan Speedrock, de beruchtste Nederlandse rock & rollband van dit millennium, ging zanger-gitarist Peter van Elderen de tegenovergestelde richting in. In plaats van zijn distortion-gevoede Les Paul door een Marshall-toren te laten blazen, pakte hij een akoestische gitaar, begon songs zonder opsmuk te schrijven en kwam op de keerzijde van hels kabaal terecht.

Dit is het schaduwrijk waar melancholie sluimert in desolate reflecties.
Maar er is geen duisternis zonder licht. Het evenwicht komt van Peters zielsverwant Eva Mara, wiens vocalen een bekorende kracht hebben met de allure van een sirene uit De Odyssee van Homeros. Wanneer hun stemmen samenkomen wordt contrast omgetoverd tot harmonie, vol luister uitvloeiend in The Blackest White. Voer voor liefhebbers van echte southern gothic, de films van David Lynch of een serie als 'True Detective'. Open zowel de oren als de geest en laat je meevoeren.

Support wordt verzorgd door Maria And The Bandit, een muzikaal duo, geboren in het verkeerde tijdperk, die elkaar vonden in hun liefde voor oude country en americana. Denk aan Johnny Cash met June Carter, Emmylou Harris met Gram Parsons, John Prine, maar ook moderne helden zoals John Fullbright en Edward Sharpe. De nummers zijn een mengeling van liefde, melancholie en een diep verlangen naar een vrij bestaan. Verwacht lieve luisterliedjes, rammelende roots, en kokend hete country.

Deuren open vanaf 20.30 uur, support start om 20.45 uur.
Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop; 12,50 euro aan de dagkassa.
The Blackest White - Support Maria And The Bandit
90 minuten