Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Michael Prins

michael prins - solo show 2019

Geen voorstellingen gevonden
Ja! Hier zijn we dus ontzettend blij mee. Al jaren waren we bezig om hem naar de Cacaofabriek te halen en nu is het dan gelukt: Michael Prins komt naar de Cacaofabriek.
Michael Prins is sinds 2013 een gevestigde naam in de Nederlandse muziek
scene. Hij brak door met de fantastische hitsingle ‘Close To You’ (5 miljoen streams op Spotify), afkomstig van zijn al even zo fraaie debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’.
Tezamen met producer Reyn Ouwehand werkte hij vervolgens gestaag door aan
zijn tweede studioalbum ‘A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours’, met daarop de succesvolle singles ‘Lost In Your Love’ en ‘Fear Not’, een duet met Carice van Houten.

Wat Michael typeert zijn de teksten. Regelmatig schrijnend en vol van ironie. Beschouwend over wanhoop, oprechtheid, macht en onvermijdelijke valse beloftes. Wat verschilt in de albums is de muzikale omlijsting. Waar ‘Rivertown Fairytales’ nagenoeg solo is, vormen lyrische piano ballads met grootse arrangementen voorzien van strijkers en blazers de basis voor het tweede album ‘A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours’.

Zijn laatste studioalbum ‘It’s Murder, Guilty of Killing Sweet Emotion”, afkomstig uit oktober 2017, is weer meer een bandplaat.

Michael Prins staat te allen tijde voor de typerende songwriting die we van hem zijn gewend, maar steeds in een andere muzikale vorm. Op deze manier weet hij zowel op zijn albums als tijdens zijn optredens te blijven boeien. De stijl van zijn performance laat zien dat Prins kiest voor echtheid en authenticiteit op het podium.

Een ‘Must See’ voor de liefhebber…

Zaal open vanaf 20.00 uur; show start om 20.45 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop/20 euro aan de dagkassa
Michael Prins
90 minuten