Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

35 jaar Freia Music Festval

freia music - 35 jaar freia music

za 11 mei 2019 - 16:00 - Popzaal
Freia Music bestaat 35 jaar en dat willen ze vieren! En dat doen ze door het organiseren van een Freia Music Festival met maar liefst 5 bands, in samenwerking met JBM-Events.

Autumn
Inmiddels een bekende naam aan het heavy rock front is de band Autumn. In alle rust heeft de band gewerkt aan de opvolger van het succesvolle album 'Cold Comfort' en dat heeft geresulteerd in de nu te verschijnen nieuwe CD 'Stacking Smoke'. Dit nieuwe album is meer dan ooit een som der delen. Tijdens de komende live optredens zal Autumn optreden met drie gitaristen en maar liefst vier vocalisten, zodat de nieuwe opgenomen songs ook live zonder dubs of tapes uitgevoerd kunnen worden. Wat je ziet is wat je hoort. En omgekeerd.

Mother Of Millions
Mother of Millions is een progressieve rockband uit Athene, Griekenland. In 2014 werd het eerste album 'Human' uitgebracht en in 2017 volgde 'Sigma'. De band kreeg goede kritieken, speelde uitverkochte shows in eigen land, speelde als support voor Textures, Pain Of Salvation en Leprous.
Hun nieuwe album 'Artifacts' verschijnt in maart 2019. Mother Of Millions klinkt massief, intens, maar ook cinematografisch: soundscapes worden afgewisseld met aparte ritmes en structuren.

Oceanwake
Oceanwake is een Finse metalband die pers en publiek wist te verrassen met het album 'Earthen' uit 2017. De vijfmansformatie komt nu graag naar de Cacaofabriek om haar niet geringe kwaliteiten hier te etaleren.

Semistereo
Uit eigen land komt ook Semistereo, die in april 2019 haar nieuwe album 'Zabriskii' uit zullen brengen. Het album werd in eigen beheer opgenomen, geproduceerd door Thomas Cochrane en gemixed door Guido Aalbers (the Gathering, Muse, Miss Montreal, Coldplay). De muziek van Semistereo zal vooral liefhebbers van bands als A Perfect Circle, Karnivool en Oceansize aanspreken; zelf omschrijven de heren hun muziek als een mix van postrock en progrock. De band stond reeds op het podium van Paradiso en speelde op het ProgPower Europe Festival.

Kid Harlequin
Kid Harlequin komt uit de dampende rook van arbeiders stad Rotterdam
en maakt vuige duistere rock waarbij live ook veelvuldig gebruik wordt gemaakt van electronica. Kid Harlequin gooit graag op een gepolijste manier de beuk erin. Verwacht rock met een duistere sfeer (te denken aan Nine Inch Nails, A
Perfect Circle, Deftones), strakke gitaar riffs, melodieuze zang,
elektronica en vooral veel energie op het podium.

Zaal open vanaf 15.00 uur; aanvang live shows 16.00 uur
Entree bedraagt 17,50 euro in de voorverkoop; 20 euro aan de dagkassa.
35 jaar Freia Music Festval
400 minuten