Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

ifriqiyya electrique - laylet al booree tour 2019

Geen voorstellingen gevonden
HET OPTREDEN VAN IFIQIYYA ELECTRIQUE GAAT NIET DOOR IN VERBAND MET DOUANEPROBLEMEN AAN DE TUNESISCHE GRENS. GASTEN DIE KAARTEN GEKOCHT HADDEN VOOR DIT OPTREDEN KRIJGEN GELD TERUGGESTORT.
EXCUSES VOOR HET ONGEMAK.

Dat Ifriqiyya Electrique een uniek gezelschap is, is een understatement. De band uit Tunisie geeft geen concert, maar een echte, Sidi Marzûq adorcist rite en trance-ervaring.

Adorcisma betekent dat je persoonlijke duivel bezit neemt van je ziel en dat je niet van hem af komt. Soms neemt hij bezit van je hele lijf; dat doet hij vooral als je je slecht voelt. De Banga gemeenschap kwam toen op het idee om met behulp van dans, tablas, vuur, en andere zaken je middels een ritueel in een staat te brengen waarbij je zintuigen je in de steek laten en je compleet uit je plaat gaat. In die staat neemt je persoonlijke duivel je voor de volle 100% in bezit.
Bovengenoemd ritueel is een genezend ritueel waarbij je in een trance raakt.

Ifriqiyya Electrique gebruikt de traditionele rits van vroeger, zoals de zwarte Haussa slaven in Tunisie dit deden. De band laat de duivels communiceren met computers en elektrische instrumenten, waardoor een muziek ontstaat die hetzelfde in de mens teweeg kan brengen als dat techno en andere (dans)muziek dat doet.

Vanavond is er dus sprake van een ware spirituele ceremonie!
Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 15 euro in de vvk; 17,50 aan de dagkassa.
90 minuten