Slide background
Slide background

Marduk - With Valkyrja

marduk - viktoria part 3 tour 2019

Geen voorstellingen gevonden
Marduk staat al jaren synoniem voor agressieve black metal. Waar Marduk ook komt, controverse is er altijd. De mannen zingen bijvoorbeeld niet over liefde, relaties en de geneugten van het leven maar vooral over oorlogen, dood en verderf.
De Zweden hebben over de hele wereld gespeeld; van kelder tot festival en van poppodium tot metalcruise.
Black metal is altijd een wat moeilijk genre gebleken, maar Marduk is vanaf het begin trouw gebleven aan hun muziek. Als je kijkt naar hun omvangrijke discografie dan valt één ding op: de band heeft nooit concessies gedaan, aan niets of niemand. De band heeft te maken gehad met de nodige bezettingswisselingen maar kenners zijn het er over eens dat de (vrij stabiele)line up van de laatste jaren de beste ooit is. Met deze line up werden weergaloze albums gemaakt als 'Frontschwein' en het meest recente werk 'Viktoria'.
Deze avond kunnen liefhebbers van black metal zich opmaken voor een meedogenloze band die na bijna 30 jaar nog altijd de standaard van het genre hooghoudt.

Eveneens van de partij is de eveneens Zweedse band Valkyrja, een band die furieuze black metal speelt met een melodieus randje. Watain op LSD zou je kunnen zeggen. Dit kun je onder andere horen op hun laatste album 'Throne Ablaze'.
Daarnaast zal ook Attic aantreden, een band die meer traditionele metal speelt, in de stijl van Mercyful Fate en Judas Priest.
De aftrap zal worden verricht door Survival Is Suicide, een duo uit Barcelona dat garant staat voor experimentele muziek van het extreme soort.

Deuren openen om 19.00 uur; de complete avond ziet er als volgt uit:
Survival is Suicide 19.30 - 20.00 uur
Attic 20.15 - 20.50 uur
Valkyria 21.05 - 21.50 uur
Marduk 22.20 - 23.30 uur
Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop; 25 euro aan de dagkassa.
Marduk - With Valkyrja
240 minuten