Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Neil Young's Everybody Knows This Is Nowhere by LeNoise

lenoise - plays neil young’s ‘everybody knows this is nowhere’

Geen voorstellingen gevonden
LeNoise is een Neil Young-tribute band uit Limburg, het Canada van België. Met vier leden die elk al hun sporen in eigen bands hebben verdiend. Op drum: Jo Smeets, vroeger frontman van Sweater. Op gitaar: Luc Schreurs, vroeger bassist bij Hoodoo Club. Op bas, Vital Maesen van wijlen Perfume Garden. En op gitaar en zang, Piet De Pessemier, bezieler van Mad About Mountains en Krakow.
Het viertal speelde jaren puur voor het plezier nummers van Neil in een repetitieschuur in de Limburgse bossen. Lange tijd waren er geen concrete plannen om live naar buiten te komen, maar zodra ze dat wél deden, zat het vanaf het eerste moment juist. Hun energieke, elektrische shows zijn het gevolg van die niet bewuste aanpak. Bij LeNoise gaat het niet om exacte kopieën te reproduceren, maar om het respect voor de originele songs. Dat voel je. Ze koesteren een voorkeur voor het oeuvre dat Neil Young maakte met Crazy Horse. En voor de songs waarbij The Horse niet letterlijk van de partij was in de studio, dan toch op zijn minst in gedachten en aanpak. LeNoise is geen kampvuur-Neil.
Op 14 mei 1969 kwam ‘Everybody Knows This Is Nowhere’ uit, het tweede studioalbum van Neil Young, zijn eerste met begeleidingsband Crazy Horse. De plaat, met wereldsongs als ‘Cinnamon Girl’, ‘Down By The River’ en ‘Cowgirl In The Sand’, vertoefde negenentachtig weken in de Amerikaanse hitlijsten. Vijftig jaar later brengt LeNoise dit classic album integraal naar het podium.
Ga kijken en luisteren. Wedden dat u achteraf ‘More barn!’ staat te roepen?

Kaarten kosten 12,50 euro in de vvk; 15 euro aan de dagkassa.
Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.
Neil Young's Everybody Knows This Is Nowhere by LeNoise
120 minuten