Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Dare - Exclusive NL show

dare - out of the silence 30th anniversary tour 2019

Geen voorstellingen gevonden
Dare is de band rondom zanger Darren Wharton die de meesten van jullie natuurlijk zullen kennen als de toetsenist van Thin Lizzy in de jaren 80. Als jongeman toerde hij de wereld rond met Phil Lynott en zijn mannen en speelde hij op albums als 'Chinatown' en 'Thunder And Lightning'. Hij was zelfs co-writer van de legendarische ballade 'The Sun Goes Down'.

Na het trieste uiteenvallen van Thin Lizzy ging Wharton terug naar Manchester en begon daar te werken aan nieuw materiaal. Samen met de geweldige gitarist Vinny Burns (FM, The Ladder, Ultravox, Ten) en keyboard tovenaar Brian Cox startte hij de band Dare en bracht daarmee in 1988 haar debuutalbum 'Out Of The Silence' uit. Het album wordt gezien als een van de mijlpalen als het gaat om melodieuze (hard)rock muziek.

Vervolgens bracht Dare in de jaren daarna nog 6 studio albums uit, waarvan 'Sacred Ground' de beste is, een album uit 2016. Een album waarop nog steeds Vinny Burns te horen is, met Kev Whitehead op drums en Nigel Clutterbuck op bass.

Onlangs nam de band haar debuutalbum opnieuw op om op die manier het 30jarig bestaan te vieren. En daar hoort dan natuurlijk ook een tour bij!
En de band komt dus voor een exclusieve NL show naar de Cacaofabriek.
Je houdt van melodieuze heavy rock? Dan mag je dit niet missen.

Support wordt verzorgd door de Duitse band Marc Jürs & a Bunch of Heartbreakers.

Deuren open vanaf 20.00 uur.
Show support om 20.30 uur; Dare start rond 21.45 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de vvk, 20 euro aan de deur.
Dare - Exclusive NL show
180 minuten