Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

Sixties Popmuziek In De Cacaofabriek - 60JarenPop

60jarenpop - sixties popmuziek in de cacaofabriek

Geen voorstellingen gevonden
Ja, we zijn weer toe aan een nieuwe editie van 60JarenPop. Wij hebben er weer zin in; wij hopen jullie ook.

We gaan dit jaar voor een editie die zich primair afspeelt in de popzaal van de Cacaofabriek. Daar spelen voor jullie drie bands. De foyer wordt gebruikt voor ontmoeting, wat bijkletsen en een glaasje drinken. En DJ Frogson zorgt daar voor heerlijke sixties muziek.

We starten de avond in de popzaal om 20.30 uur met een optreden van Stones Sessions. Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. Het is niet voor niets dat vijf jonge, talentvolle muzikanten van o.a. de band van Nielson, Lisa Lois en Money & The Man zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones hebben gestort. Geen saaie, stoffige coverband met pruikjes… Nee, deze jonge honden van eigen bodem, duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen. Passie, vuur en overtuiging tekenen de wijze waarop de Stones Sessions het oeuvre van de Rolling Stones bij de lurven pakken en over hun publiek uitspuwen.

Vervolgens is het de beurt aan Heyn, Martijn en De Graafmachine.
Een bijzondere naam voor een bijzondere band. Vrienden- /collega muziekdocenten Heyn Linger, Martijn Groen en Joost van der Graaf vormen deze band die zich richt op de gitaar georiënteerde covers, primair uit de sixties. Dat wil zeggen dat we een wervelende setlist te horen krijgen met songs van The Monkees, Jimi Hendrix en The Kinks. De drie muzikanten hebben een ruime staat van dienst in verschillende genres en formaties. Virtuoos vlammend gitaarwerk, op sommige momenten extatisch, zonder grenzen en dan weer uiterst subtiel en breekbaar, ondersteund door een ijzersterke ritmesectie.

De avond wordt in stijl afgesloten door Ooh My Soul, 10-koppige band uit Eindhoven die een ode brengt aan de rauwe soulmuziek uit de jaren zestig. Denk aan legendarische artiesten als Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown, Sam & Dave, Wilson Pickett, Etta James en vele anderen.

Ooh My Soul speelt bekende én minder bekende nummers van deze grootheden uit de swinging sixties. Dat doet de band met overgave, energie en toewijding. Want sixties soul klinkt maar op één manier lekker: met veel drive, passie en een beetje schurend.

En dan zouden we nog bijna vergeten dat we in zaal 2 natuurlijk weer mooie concertfilms zullen draaien voor mensen die houden van prachtige muziek, prachtige beelden en te deze te beleven vanuit een heerlijk luie bioscoopstoel.

Kaarten voor 60JarenPop kosten dit jaar slechts 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.

De deuren van de popzaal zijn geopend vanaf 20.00 uur.
Sixties Popmuziek In De Cacaofabriek - 60JarenPop
260 minuten