Slide background
Slide background

Katja Heitmann - The Anti Algorithm ihkv Alles Moet Anders

alles moet anders - katja heitmann the anti algorithm

zo 11 nov 2018 - 15:00 - Zaal 4
In het kader van ons thema project rondom Fresh Cacao - Alles Moet Anders - treedt deze middag Katja Heitmann op in de Cacaofabriek. Een meer dan sprekend voorbeeld van hoe dingen anders moeten of kunnen...

Choreografe Katja Heitmann valt al langer op – in Brabant en ver daarbuiten – met eigenzinnige kunstprojecten. Katja is gefascineerd door de controlemaatschappij waarin we tegenwoordig leven. De voortschrijdende technologie stelt de mens in staat haar leefwereld - en misschien zelfs zichzelf - verregaand te ‘optimaliseren’. Maar wat betekent dat voor het menszijn? Kunnen we de mens reduceren tot een verzameling data of een dwingend algoritme? Wat verliezen we dan?
Katja denkt dat door optimalisatie bepaalde bewegingen ‘met uitsterven bedreigd’
worden. Bewegingen die nutteloos of niet efficiënt zijn, zullen langzaam maar zeker verdwijnen.
Katja wil deze ‘uitstervende beweging’ collecteren en preserveren, om deze via
menselijke exposities te tonen aan het publiek. In The Anti-Algorithm geeft ze u een kijkje in haar choreografisch laboratorium en stelt ze de vraag of het menszijn in een model te vatten is.

Katja Heitmann opereert op het snijvlak tussen dans en beeldende kunst, performance en installatie. In 2016 won Katja de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Zaal is open vanaf 14.45 uur; voorstelling start om 15.00 uur.
Kaarten kosten 10 euro.
Katja Heitmann - The Anti Algorithm ihkv Alles Moet Anders
60 minuten