Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Night Prayer Tour 2018 - Jasper Steverlinck

jasper steverlinck - night prayer tour 2018

Geen voorstellingen gevonden
Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Bij de essentie.
Geen weelderig ingepakte arrangementen. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Zelfs geen modieus beatje links of rechts.
Nee, op 'Night Prayer' draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Niets in de handen, niets in de mouwen.
Alleen duidelijke zinnen en onverbloemde emoties.

Daar is tijd overheen gegaan. Véél tijd. Jasper’s vorige plaat – het met goud bekroonde 'Songs Of Innocence'- dateert al van 2004. Tussendoor volgden nog
twee succesvolle platen met Arid, maar gaandeweg werd het alsmaar duidelijker dat zijn toekomst zich buiten de band af zou spelen.

“Een groep kan een fantastisch compromis zijn, waarbij iedereen elkaar ver
sterkt”, zegt hij. 'Maar deze songs vroegen om een andere benadering. Al duurde het even voor ik dat in de gaten had.”
De nummers zélf waren er al langer. En de voorbije jaren hebben ze de meest uiteenlopende vormen aangenomen. Heel even dacht Jasper zelfs dat hij hip moest zijn. Dat het cool moest klinken. Maar hoe groot de producers ook waren die on
der de indruk waren van wat ze hoorden - onder hen Jake Gosling, de man achter het succes van Ed Sheeran en Lady Gaga - toch bleek de conclusie achteraf steeds dezelfde: het gevoel was eruit.
Jasper herkende er zichzelf niet meer in. Ze klonken geweldig. En trendy.
En modieus. Maar ze misten de puurheid van een singer/songwriter die zijn nummers speelt zoals ze geschreven werden. Op gitaar of achter de piano.
Maar het moest transparanter. Less is more. Dat vergde een andere manier van werken. Met meer rust. De arrangementen werden uitgekleed. De teksten ontdaan van poëtische metaforen. “Al mijn favoriete artiesten – Nina Simone, Bruce Springsteen, Paul Simon, Bill Withers - houden je met hun songs een spiegel voor. Ze schrijven over het échte leven, en ik voelde dat ook voor mij daar het antwoord lag. Een muzikant moet vaak een entertainer zijn. En je hebt er die zich daar prima bij voelen. Maar voor mezelf zie ik er de meerwaarde niet van in. Begrijp me niet verkeerd:ik wil ook commerciëel succes. Zoveel mogelijk, zelfs. Alleen moet het onder mijn eigen voorwaarden zijn.

Dicht bij huis werd een ervaren producer gevonden die deze visie deelde:
Jean Blaute. En ook al staan er in de Brusselse ICP studio honderd gitaren ter beschikking, toch speelde Jasper alles in op zijn eigen Harmony. Want die klonk rauw en bluesy. Als de basis ingrediënten goed zitten, heb je niet meer nodig. Hij zong elk nummer in één take in. Zonder trucs. Zonder knip -of plakwerk. Want er was geen plaats voor leugens in deze muziek. Het moest eerlijk zijn. Luister naar het bloedstollende ‘That’s Not How
Dreams Are Made’ en je weet dat dit geen promopraat is. Of probeer onbewogen te
blijven bij ‘Here’s To Love’, 'Need Your Love', ‘Broken’ of ‘Night Prayer’. Het zal je niet lukken. Omdat je iemand hoort die het aandurft om zichzelf helemaal bloot te geven. Omdat de authenticiteit létterlijk uit de luisprekers spat. En ook: omdat het ijzersterke, tijdloze nummers zijn. Rauwe emoties, herkenbare gevoelens. Jasper staat dieper in de muziek dan ooit. Wat je ziet en wat je hoort is één opéén. Geen pose. Geen imago. Dit soort oprechtheid valt niet te faken. En ondanks de donkere toon van de teksten schemert er altijd hoop door.

Zaal open vanaf 20.30 uur, show start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 17,50 euro in de voorverkoop, 20 euro aan de dagkassa.
Night Prayer Tour 2018 - Jasper Steverlinck
120 minuten