Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background
Slide background

Clan Of Xymox - Tour 2019

clan of xymox - tour 2019 with support the arch

za 27 apr 2019 - 20:30 - Popzaal
Eén van de meest toonaangevende (dark) wave bands van de jaren tachtig - Clan Of Xymox - komt naar de Cacaofabriek! De band rond Ronny Moorings maakte vanaf haar debuutalbum uit 1985 naam bij zowel fans als de pers. En die naam heeft de band gehouden tot en met de release van haar laatste album ‘Days Of Black’ van vorig jaar: nog steeds staat Clan Of Xymox voor vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek. De teksten van de band gaan nog steeds over angst, depressie en pijn.

De (Nederlandse?) vaandeldragers van de dark wave hebben niet alleen een gorte schare fans in Europa; ook in Noord en Zuid-Amerika wordt de band op handen gedragen.

Clan of Xymox speelt vanavond een set waarin we muziek uit het gehele oeuvre van de band voorbij horen komen, van klassieke tracks als 'A Day' en 'Medusa' tot de laatste single 'Loneliness'.

Support wordt verzorgd door The Arch; met hun stijl creëert The Arch een onmiskenbare mix van energieke post-rock gitaren, elektronische dark-wave-elementen, dynamische Elektronische Body Music basics en touchy vocals. Kortom, een een wisselwerking tussen verschillende ingrediënten, die de luisteraar echt kan fascineren. Voorzichtig: verslavend!

Zaal open vanaf 20.30 uur; support (wordt nog bekend gemaakt) start om 21.00 uur
Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en 17,50 aan de dagkassa.
Clan Of Xymox - Tour 2019
150 minuten