Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Lavinia Meijer

lavinia meijer - the glass effect & more

Geen voorstellingen gevonden
De invloed van de Amerikaanse componist Philip Glass op de jongere generatie componisten is de laatste decennia alleen maar gegroeid. Van filmmuziek tot grote opera's en symfonieën; Philip Glass is niet meer weg te denken uit de moderne muziekwereld. Hij heeft een heel groot publiek voor zich weten te winnen en componisten als Bryce Dessner, Nico Muhly en Ellis-Ludwig-Leone beïnvloed. Lavinia Meijer werkte de afgelopen jaren nauw met hem samen en brengt met dit programma een ode aan deze iconische componist. Ze dook in een nieuw project, ditmaal zijn Etudes die hij in een tijdspan van meer dan 20 jaar componeerde. Hiermee laat ze zien hoe zijn muziek zich heeft ontwikkeld en hoe de bouwstenen van zijn composities zijn uitgekozen.

Het programma van deze avond zal bestaan uit muziek van o.a. Philip Glass, Bryce Dessner, Nils Frahm, Olafur Arnalds en Lavinia Meijer zelf.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met rocksterren als de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

De zaal gaat open om 20.00 uur; show start om 20.30 uur.
Kaarten kosten 20 euro in de voorverkoop en (indien voorradig) 25 euro aan de dagkassa.
Lavinia Meijer
90 minuten