Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Simone Van Der Weerden en Elliot Muusses

simone van der weerden - windkracht presenteert

Geen voorstellingen gevonden
Dat muziek haar passie is, was al van jongs af aan duidelijk. Simone van der Weerden besluit dan ook op haar 17e om naar het conservatorium te gaan. In 2007 begon ze haar studie klassiek accordeon aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ludo Mariën. Tijdens haar studie volgt ze verschillende masterclasses en richt ze zich niet alleen op het klassiek repertoire, maar ook op Russische, Balkan en vooral Zuid-Amerikaanse muziek.

Al snel nam de liefde voor de bandoneon en tango alles over en besloot ze over te stappen naar de Argentijnse Tango-Wereldmuziek afdeling van het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Hier krijgt ze bandoneon lessen van Victor Hugo Villena en Leo Vervelde. Tijdens de opleiding start ze een Argentijns tango kwintet met vier mede studenten, genaamd LocosLindos, en speelt ze in diverse andere ensembles. In mei 2014 wint ze de eerste prijs tijdens het prestigieuze Internationale Bandoneon Concours in Klingental (Duitsland).

2015 bracht haar terug naar Buenos Aires, waar ze lessen volgde bij de beroemde meester Nestor Marconi, Santiago Segret en anderen. Ook voegde Simone zich bij het Argentijnse kwintet "Finisterre Tango" waarmee ze in heel Buenos Aires optrad, evenals een tournee naar Ushuaia.

Simone gaat verder met haar muzikale reis, met haar bandoneon als gepassioneerde metgezel. Altijd op zoek naar verschillende stijlen te ontdekken en om nieuwe manieren te vinden om het geluid en de stijl van haar bandoneon in andere muzikale genres te brengen. Volgens Simone zijn de muzikale mogelijkheden eindeloos.
Ook haar muzikale partner in de Cacaofabriek verkent de nieuwe mogelijkheden van improvisatie binnen de Argentijnse tango. Elliot Muusses (gitaar) behaalde de Masters graad in jazz-gitaar aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is als gitarist actief in verschillende ensembles, o.a. met het Coos Zwagerman trio. Hij legt zich steeds meer toe op de Argentijnse Tango, speelt soms met het Carel Kraayenhof Ensemble. Momenteel focust Elliot zich op het arrangeren van traditionele Argentijnse tango’s (‘standards’) in een nieuw jasje.

Het concert begint om 12.00 uur, in de expo ruimte van de Cacaofabriek.
Kaarten kosten 7.50 euro.
Simone Van Der Weerden en Elliot Muusses
60 minuten