Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

We Are Neighbours

we are neighbours - bijzonder jeugdwerk presenteert

Geen voorstellingen gevonden
Ga met elkaar in contact, pas dan leer je elkaar écht kennen”

In iedere buurt wonen mensen. Soms vind je elkaar leuk, soms vind je elkaar minder leuk. De blowende hangjongeren, dat drukke gezin, die klagende mevrouw van nr. 7. Maar hoe goed ken je elkaar nou eigenlijk? En waarom doet die ander zoals ie doet?
Het Jongerenopbouwwerk en het Jongereninlooppunt van Bijzonder Jeugdwerk hebben bewoners uit verschillende Helmondse wijken middels het project 'We Are Neighbours' bij elkaar gebracht. De bewoners – 26 mensen in de leeftijd van 6 tot 70 jaar – gingen de uitdaging aan om elkaar beter te leren kennen. Zij deden afgelopen maanden mee aan ’We are Neighbours; inmiddels alweer de vierde editie van dit verbindingsproject. Tijdens 7 actieve en creatieve workshops stelden ze hun eigen (voor)oordelen op de proef, leerden ze elkaar beter kennen en werden de deelnemers uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.
Op bijzondere wijze ontdekten ze het verhaal achter de ander. Dat was spannend. Ontroerend. Verbindend. En ook hilarisch!

Fotograaf Huub Peters was erbij en legde het boeiende proces vast. Het resultaat van het project wordt getoond tijdens de eindafsluiting op 17 mei 2018 in De Cacaofabriek. Kom kijken en ontdek wat jongeren en buurtbewoners met elkaar beleefden. Iedereen is welkom donderdag 17 mei vanaf 19.00 uur. Deze unieke beelden laten niet alleen het proces zien, maar geven ook een kijkje in het in het leven van de deelnemers.
De deelnemers zullen die avond schitteren op het podium onder begeleiding van Marlon Kicken. De huisband 'Mama's Rockje' zal het geheel muzikaal ondersteunen.

Toegang is gratis!
We Are Neighbours
90 minuten