Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Leif De Leeuw Band

leif de leeuw band - plays the allman brothers band

Geen voorstellingen gevonden
De laatste drie maanden van 2018 staan voor de Leif de Leeuw Band in het teken van de muziek van de Allman Brothers Band. Songs als ‘Midnight Rider’, ‘Ramblin Man’, ‘Whipping Post’ en Top Gear-tune ‘Jessica’ aangevuld met een greep persoonlijke favorieten van de Leif de Leeuw Band uit de Allman-discografie zullen op de setlist staan. Een authentiek southern-jamrock feest is gegarandeerd.

De band heeft zich de afgelopen jaren al flink laten beïnvloeden door de muziek van Gregg Allman en zijn mannen. Deze invloeden waren al duidelijk te horen op ‘Until Better Times’ en tijdens de live-shows. Toen de Allman Brothers Band op 28 oktober 2014 hun laatste show speelden, begon bij de Leif de Leeuw Band het idee te groeien om iets te gaan doen met de Allman Brothers muziek. Na het overlijden van Gregg Allman vorig jaar was het voor de band duidelijk; nu is het echt tijd om een eerbetoon te brengen aan de band uit Florida.

Waarom de Allman Brothers Band?
Wie ooit naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest, weet dat ze geen standaard blues-band zijn. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band, zij mengen ook allerlei stijlen om vervolgens kun eigen sound te vormen. “De Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. Ook het jam element in de muziek van de Allman Brothers Band is iets wat de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band erin is geslopen. “De Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was, een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.”

Special guests
Om deze tribute-shows extra speciaal te maken hebben wij de hulp van een aantal muzikale vrienden van ons ingeroepen. Omdat de Allman Brothers twee drummers hadden heeft de band Joram Bemelmans als tweede drummer gevraagd. Joram heeft samen met de vaste drummer Tim Koning gestudeerd en zijn daarom super op elkaar ingespeeld. Op toetsen zal Multi talent Rick Linzel meespelen. Rick heeft op de live-plaat toetsen gespeeld en beheerst de southern-stijl volledig. Last but not least, als extra zanger en gitarist: Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singersongwriter al flink naam gemaakt in Nederland. Zijn debuut is begin 2018 uitgekomen en wordt goed ontvangen in de media.

Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.
Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.
Leif De Leeuw Band
100 minuten