Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Spoken Word - ROC Ter AA

roc ter aa - spoken word en de kunst van het weglaten

Geen voorstellingen gevonden
In het kader van 'Gum' werkt het ROC ter AA samen met De Cacaofabriek aan het project Spoken Word, de kunst van het weglaten.

Vijfendertig 1e en 2e jaars studenten van de MBO vakopleiding tot pedagogisch medewerker specialiseren zich in ‘expressief talent’ en werken enkele weken samen aan het project.

De studenten onderzoeken individueel hoe zij zich verhouden tot het onderwerp van het project. Ze hebben kunst voorbeelden in de les behandeld waarbij het weglaten een toevoeging aan het werk is. Zoals het tekeningen van Dick Bruna en de beelden, schilderijen en literatuur uit de kunststroming surrealisme. Ook zijn zij te gast geweest in de expositie GUM in De Cacaofabriek. Want hoeveel kun je weglaten om toch tot een werk komen.

Na deze introductie periode formuleren zij zelf vragen die het gummen, het weglaten bevragen. Bijvoorbeeld de vraag; hoe zou het zijn om onzichtbaar te zijn. Of als je het geluid verwijdert uit de muziek, kun je het dan nog wel waarnemen. Kun je door iets weg te laten iets nieuws maken?

De presentaties van het eindwerk lopen uiteen van foto’s, boekjes, gedichten, films en zelfs een lied.

Deze presentatie is onderdeel van GUM.
Meer informatie over het Cacaofabriek-brede programma van GUM vindt u hier [www.cacaofabriek.nl/GUM]
Spoken Word - ROC Ter AA
90 minuten