Slide background
Slide background

Björn van der Doelen en de Huursoldaten - support Andre van den Boogaart

björn van der doelen - de cowboy de outlaw de sheriff en de hoer

Geen voorstellingen gevonden
Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

Björn van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld 'De Cowboy, de Outlaw, de Sheriff en de Hoer'. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een goed oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken.

Verhalen en songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathy For The Devil.

De support wordt vanavond verzorgd door André van den Boogaart, die op 12 april een nieuw album uitbrengt, ‘Op de Terugweg van Nergens’.
Recht uit het hart; een term die te pas en te onpas wordt ingezet om het werk van een songschrijver te duiden. Als het op iemand van toepassing is, dan geldt dat voor André van den Boogaart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd. In het Nederlands, want daarmee kan hij zijn - op z'n zachtst gezegd - dynamische levenswandel het scherpst duiden. Die verhalen zet hij op een muzikale basis van ongerepte country en drassige blues, maar met hulp van zijn nieuwe begeleidingsband de Tornados klinkt zijn geluid op zijn nieuwe, derde album ‘Op de Terugweg van Nergens‘ veelzijdiger dan ooit. Want ondanks dat Tilburger Van den Boogaart in zijn moerstaal zingt, geven deze multi-instrumentalisten met onder andere trompet, sousafoon, piano, mandoline, pedal steel en accordeon de luisteraar het gevoel in New Orleans te zijn.

‘Op de Terugweg van Nergens’ is de opvolger van ‘Rauwe Rand’ (2014). In 2012 verscheen zijn solodebuut ‘Met Modder In Mijn Bloed’. Van den Boogaart maakte als gitarist ook jarenlang deel uit van Bradley’s Circus, de band van Mattanja Joy Bradley waarmee hij drie albums maakte. In 2012 verscheen er een documentaire over het leven van André van den Boogaart getiteld ‘Het Kind Is Groot’. Ook schreef hij de titelsong voor de film ‘Dans Met De Duivel’ (2014) en wordt zijn nummer ‘Hey God’ gebruikt in de nieuwe tv-serie ‘Fenix’ die vanaf 1 maart 2018 op Omroep Brabant is te zien.


Zaal open vanaf 20.15 uur; show start om 20.30 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop; 15 euro aan de dagkassa.
Björn van der Doelen en de Huursoldaten - support Andre van den Boogaart
90 minuten