Login with admin (in Edit Mode) to unlock trial or license this copy of Search Boost.
Slide background
Slide background

Philip Kroonenberg & His Magic Magicians

philip kroonenberg and his magic magicians - live in cacaofabriek

Geen voorstellingen gevonden
Philip Kroonenberg and his Magic Magicians vormen een stevig swingende band met een tintelende eigen stijl, ontwikkeld uit een kleurrijke cocktail van swamprock vermengd met zonnige Caribische ritmiek, en bluesachtige Americana aangescherpt met een flamenco touch. De band bestaat uit Philip Kroonenberg (akoestische gitaar, ukelele, harmonica en zang), Sjoerd van Bommel (drums en zang), Reyer Zwart (bas en zang) en Stephan Jankowski (elektrische gitaar en zang).

Philip Kroonenberg is een singer-songwriter die compacte teksten met een hoog autobiografisch karakter schrijft over het leven, de liefde en de dood. Philip heeft een eigen stijl van gitaar spelen, die wisselt tussen double-bass fingerpicking en flatpicking, en een flamenco-achtige slag waarmee hij aan de ukelele een eigen, energiek en swingend geluid ontfutselt.
Hij speelde en toerde in de periode 1978-1986 met The Freelance Band, waarmee hij twee elpees opnam, “Rough ’n Tough” (1980) en “Midnight Power House” (1985); sinds 2006 treedt deze band ook weer regelmatig op. Daarna vormde hij met gitarist-zanger Ad Vanderveen het duo Personnel, waaruit twee cd’s voortkwamen, “Only” (Polydor, 1990) en “Continuining Stories” (Polydor, 1992).

Sinds 1995 speelt Philip zijn eigen muziek met de Magic Magicians, waarmee hij vijf cd’s opnam: “Natural Causes” (1995), “Grounded” (1998), “Magic Magicians” (2001), “Don’t Get Dressed” (2006) en “Ready For Take Off” (2011).

Sjoerd van Bommel is een van de meest swingende, originele en veelzijdige drummers van Nederland. Vanaf hun eerste ontmoeting, bij de opnames van de cd “Grounded”, was duidelijk dat Philip in Sjoerd zijn drummer had gevonden. Naast de drumzetel nam Sjoerd ook de producersstoel in bij de productie van de cd's. Wat wapenfeiten uit zijn carrière. Hij speelde o.a. met Jango Edwards, Bots, Frederique Spigt, Ad van Meurs (The Watchman), als duo met Clemens van de Ven, met BJ Baartmans, Quick Draw (met Mike Roelofs), Mrs. Hips en Hidden Agenda en is een gevraagd studiomuzikant.

Reyer Zwart is een van de meest gevraagde bassisten van dit moment. Hij speelt op veel producties van het platenlabel Excelsior en treedt op met o.a. Tangarine, Tim Knol, Anne Soldaat en Jacqueline Govaerts. In het theater heeft hij getoerd met Claudia de Breij, Alex Roeka en Nynke Laverman. Sinds 2012 is hij muzikaal leider bij Freek de Jonge. Daarnaast is Reyer ook actief als arrangeur. Reyer speelt sinds 2001 bas in the Magic Magicians.

Stephan Jankowski is een virtuoze gitarist. De beheersing van het instrument maakt dat hij de techniek voorbij is en zeer smaakvol in alle stijlen speelt die de band in zijn idioom heeft. Hij was gedurende tien jaar elektrisch gitarist in Upside Down, de begeleidingsband van saxofoniste Rosa King, waarmee hij de halve wereld rondtoerde. Hij werkte mee aan producties of cd’s van Georgie Fame, Hans Dulfer, Hans Zilver, Fronk, Arthur Umbgrove, Rick de Vito, P.B. & The Nighttrain, Sofie & Sofour, Skymasters, Hot Bolshevik, Double Brown, Sister Sledge, The Watchman, Aggieland, Bots en vele anderen. Daarnaast is hij actief als producer en runt zijn eigen NOPO opnamestudio in Amsterdam.

Een avond geweldige muziek dus!
Deuren open vanaf 20.30 uur, start show om 21.00 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.
Philip Kroonenberg & His Magic Magicians
120 minuten