Slide background
Slide background

Cher Ami - Met Muziek van Yuko

cher ami - ode aan de dieren in de eerste wereldoorlog

Geen voorstellingen gevonden
Cher Ami vertelt het waargebeurde verhaal van een baviaan, een olifant en een hond die in Vlaanderen aan het front vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Cher Ami is een stille filmvoorstelling met live muziek door Yuko die momenteel door Vlaanderen toert maar nu dus ook de Cacaofabriek aandoet.

Cher Ami is een ode aan de dieren die vochten in een oorlog waar ze niet voor kozen.

DE VOORSTELLING
Drie tekenaars (Ivan Adriaenssens, Roman Klochkov en Gustavo Garcia) en de band Yuko lieten zich inspireren door waargebeurde verhalen van enkele opmerkelijke dieren tot het maken van drie animatiefilms met live muziek.

De band YUKO heeft zichzelf heruitgevonden. Hun vierde wapenfeit is niet zomaar een album, het is ook een boek en een animatiefilm. De band kiest ervoor een
breder verhaal te vertellen en wil zich zoveel mogelijk laten inspireren door samen te werken met andere kunstenaars en kunstvormen, weg van het eiland.
Kristof Deneijs - de frontman van de band - maakt deel uit van collectief De Commerce waar het idee al enige tijd leefde om aan de slag te gaan rond de absurde verhalen van drie ongelooflijke dieren. De Commerce nam de productie en de regie van het project op zich en zo gingen de tekenaars en de band
aan de slag om Cher Ami te bouwen.
De band speelde de afgelopen jaren in De Kreun, Botanique, Pukkelpop, STUK,
Boomtown, Handelsbeurs en geniet een meer dan uitstekende live reputatie.
Yuko is Kristof Deneijs (zang, gitaar), Brecht Plasschaert (keys), Thomas Mortier (bas), David Broeders (drums).

DE TEKENAARS
Ivan Petrus Adriaenssens tekent Sergeant Stubby. Hij is een referentie als het op kennis van de Eerste Wereldoorlog aankomt en combineert al jaren het strip maken met animatiefilmprojecten. Hij maakte onder meer de succesvolle graphic novels Elsie & Mairie (3 drukken bij Lannoo 4000 ex. verkocht) en Afspraak in Nieuwpoort (5 drukken bij Lannoo 6000 ex.).
Gustavo Garcia tekent Jackie. Hij woont en werkt in Nederland en is een van de meest getalenteerde tekenaars van zijn generatie. Hij maakte in 2011 samen met Rob van Scheers de prachtige graphic novel Gagarin. Hij werkt momenteel aan een nieuwe graphic novel Ascent for Akeron en Cher Ami.
Roman Klochkov tekent Jenny. Hij geeft les en maakt animatiefillms. Hij maakte tot nog toe zo’n 12 animatiefilm en won meerdere prijzen met zijn werk. Roman wordt bijgestaan door Anna Heuninck.

Dit wordt echt een heel speciale voorstelling.
Kaarten kosten in de voorverkoop 17,50 euro en aan de dagkassa 20 euro.
Cher Ami - Met Muziek van Yuko
90 minuten