Slide background
Slide background

Blues in Helmond - Bluesroute Helmond

bluesroute helmond - 7e editie

Geen voorstellingen gevonden
Ja, ongelooflijk maar waar: we zijn alweer toe aan de 7e editie van de Bluesroute Helmond. Een gratis toegankelijk festival, met live muziek en een heerlijke sfeer. Bands uit binnen -en buitenland, voer voor liefhebbers maar zeker ook voor mensen die minder bekend zijn met de verschillende variaties binnen de bluesmuziek.
Maar liefst drie dagen dit jaar; de Cacaofabriek 'beperkt' zich daarbij tot de zondag: de meest belangrijke dag van het festival.

In onze geweldige popzaal kun je achtereenvolgens genieten van:

15.30 - 16.45 uur VandeVenBand
De VandeVen Band is een van de weinige authentieke Rhythm ’n Blues bands in Nederland. De band werd opgericht in 1999 en bouwde al snel een reputatie op met hun zeer energieke live optredens. Pianist en zanger Clemens van de Ven is de centrale figuur van de band. Zijn karakteristieke rauwe vocalen en zijn krachtige pianostijl geven de band een heel eigen sound. Bovendien is Clemens een performer met veel uitstraling. Maar ook de andere doorgewinterde muzikanten behoren tot de top van Nederland. Gitarist Harry Hardholt, saxofonist Arend Bouwmeester en de jonge Kroatische drummer Sin Banovic vormen een ijzersterk geheel.
De muziek van VandeVen is gebaseerd op de Rhythm ’n Blues muziek uit New Orleans van artiesten als Dr.John, Fats Domino en The Meters, maar met een heel eigen stijl en interpretatie.

17.15 - 18.30 Balkun Brothers (USA)
Twee heren. Een drummer. En een gitarist. Beide heren hebben dezelfde achternaam: Balkun. Het zijn broers namelijk. Steve speelt gitaar. Nick is de drummer. En ze spelen een mix van blues en rock. Maar wel op een oorverdovende en tegelijkertijd groovende manier. Je hebt geen hele band nodig om vreselijk los te gaan, blijkt wel. Dat bewijzen de Balkun Brothers ook op hun onlangs verschenen album ‘Devil On TV’. Het rockt maar je kunt er ook heerlijk op dansen, want de band weet heel fijntjes om groovende funk toe te voegen aan die blues en rock riffs. Voor liefhebbers van Fishbone, Primus, Morhpine, Wolfmother, Willie Dixon, The Doors,en ga zo maar door.

19.00 - 20.30 T-99
Ja, Mischa Haring en zijn crew komen naar de Cacaofabriek. Dat wordt genieten!
T-99 is al jaren een graag geziene gast op allerlei festivals , in zowel binnen -als buitenland. Van North Sea Jazz tot de Zwarte Cross: de mannen hebben er gestaan. De band werd al eens omschreven als de 'beste rootsrock band van de lage landen' en daar is geen woord van gelogen. We zijn benieuwd naar hoe de nummers van hun laatste wapenfeit 'Bedlam' live zullen klinken.
Line up: Mischa den Haring – vocals, guitars, Martin de Ruiter – vocals, drums, percussion, Donné la Fontaine – upright bass & rhythm guitar
Blues in Helmond - Bluesroute Helmond
360 minuten