Slide background
Slide background

Nizar Rohana Trio

nizar rohana trio - furat tour 2017

Geen voorstellingen gevonden
Nizar Rohana is een in Nederland woonachtige Palestijn en hij is een virtuoos op de oed (oud), een peervormig snaarinstrument dat met name in het Midden Oosten veel bespeeld wordt.
Nizar heeft zich een stijl eigen gemaakt die een combinatie inhoudt van fris en modern spel en het geheel unieke oed-idioom.

Nizar treedt zowel solo op als met zijn trio. Nizar komt naar Helmond met zijn trio. Dat wil zeggen dat hij wordt vergezeld van de double bass speler Matyas Szandai uit Hongarije en de Frans-Libanese percussionist Wassim Halal. Een internationaal gezelschap dus!
Met het trio komt het unieke geluid van de oed nog het meest prominent naar voren. Frisse structuren, prachtige melodieën en altijd vol expressie: dat is in een notendop de muziek van het Nizar Rohana Trio.

Het trio bracht hun debuutalbum 'Furat' uit in 2016, een album waarop de muziek de loop van de Eufraat rivier verbeeldt.
De pers over 'Furat"; "Furat features beautifully composed musical pieces highlighting the exquisite sound of the ud." – World music Central

"Nizar Rohana Trio and Furat are a reminder Palestinian artists are recording beautiful, innovative, contemporary oud compositions too." – The Electronic Intifada'.

Het optreden vindt plaats in de exporuimte van de Cacaofabriek!
Nizar Rohana Trio
90 minuten