Slide background
Slide background

Vallenfyre - UK Death Metal

vallenfyre - fear those who fear him tour 2017

Geen voorstellingen gevonden
We hebben de smaak te pakken. Een dag na Memoriam knallen we nog even vrolijk verder in de Cacaofabriek. Niemand minder dan Vallenfyre komt naar de Cacaofabriek, de band rondom Greg Mackintosh (inderdaad, die van Paradise Lost)in het kader van de release van hun nieuwe album 'Fear Those Who Fear Him'.

Mackintosh: 'er staan 12 songs op het nieuwe album. Zonder samples. Zonder triggers. Zonder bullshit. Je moet het doen met knallende gitaren, superstrak drumwerk en met diep rochelende vocalen'.

Mackintosh begon Vallenfyre als therapie voor het verwerken van de dood van zijn vader, wat resulteerde in het debuut 'A Fragile King' uit 2011. De band ging in alle opzichten nog een stapje verder op 'Splinters' uit 2014 om dit jaar met het ultieme death metal album op de proppen te komen.
Zelden klonken gitaren op een album gruiziger, zwaarder en dus heavy als op de nieuwe schijf van Vallenfyre. Liefhebbers van het werk van Celtic Frost/Hellhammer, Autopsy, Bathory en Napalm Death zullen dit ongetwijfeld weten te waarderen.
Mackintosh weet zich inmiddels vast omringt door niemand minder dan meesterdrummer Waltteri Vayrynen (eveneens van Paradise Lost) en gitarist Hamish Glencross (ex My Dying Bride).

Oordoppen mee en daar gaan we weer.....
Kaarten kosten in de voorverkoop 17,50 euro; 20 euro aan de dagkassa (voorverkoop start op 3 juli a.s.)
Vallenfyre - UK Death Metal
120 minuten