Slide background
Slide background

Mick Wilson (10cc)

mick wilson - leadzanger van 10cc solo en akoestisch

Geen voorstellingen gevonden
Dat is een mooi affiche. Een fijn solo en akoestisch optreden van Mick Wilson, de leadzanger van 10cc. Hij speelt een avond lang liedjes die iedereen kent, niet alleen van 10cc maar bijvoorbeeld ook van

Mick begon ooit als bassist in het bandje Flame, waar ook zijn broer Dave in speelde. Op enig moment kwamen ze in contact met Alan Blakely van The Tremeloes, die vervolgens hun eerste album produceerde. Mick was toen nog maar 14 jaar!

In de jaren 80 speelde Mick bass gitaar in verschillende bands in en rond Londen en op enig moment hing hij die vier snaren aan de wilgen en ging zich meer en meer focussen op zang.
Hij tekende een contract in Los Angeles voor Virgin en werd vervolgens gevraagd om mee te spelen (zowel live als op albums) met mensen als Lionel Richie, Alice Cooper, Kylie Minogue, Alison Moyet, Chris Rea, Donny Osmond, Robin Gibb, Westlife, Cliff Richard, Cher, Lulu and the K.L.F.
Hij maakt daarnaast onderdeel uit van The SAS Band, een band die over de hele wereld speelt met gastmuzikanten als Brian May, Roger Taylor, Roger Daltrey, Paul Young, Kiki Dee and Tony Hadley.

Nadat hij een keer met Graham Gouldman mee speelde tijdens een akoestische set in The Green Room in Londen (meer dan 20 jaar geleden inmiddels), werd Mick de frontman van 10cc.

Kaarten voor dit optreden kosten in de voorverkoop 15 euro en 20 euro aan de dagkassa.
Mick Wilson (10cc)
90 minuten