Slide background
Slide background

Monkey3

monkey3 - support the necromancers

Geen voorstellingen gevonden
Wellicht de beste psychedelische (stoner)rock band ter wereld is het Zwitserse Monkey3 en ja mensen, ze komen naar de Cacaofabriek!
Het interessante aan de band is dat ze zich al vijftien jaar lang continu vernieuwen zonder de eigen roots te verloochenen. Begonnen als een instrumentale stoner-jam-formatie, zijn er steeds kleine aanpassingen geweest waardoor Monkey3 anno 2017 niet meer te vergelijken is met de band ten tijde van het titelloze debuut in 2003. In het verleden werd af en toe een gastzanger uitgenodigd om bij te dragen maar bleef het vooral instrumentaal, nu is al in het eerste nummer zang te horen.
In 2016 verscheen hun laatste studioalbum 'Astra Symmetry'; een conceptplaat verdeeld over vier hoofdstukken die verwijzen naar de elementen water, lucht, aarde en vuur. De band zit muzikaal inmidddels in een eigen universum met daarin verwijzingen naar progressieve rock, retro hardrock en etnische muziek. Dus Jimi Hendrix, Led Zeppelin, heel veel Pink Floyd maar ook Midden-Oosterse en Indiase invloeden zijn te horen. Bombastische riffs vermengd met een tabla zeg maar.Dat kun je ook terughoren op de onlangs verschenen live registratie 'Live At Freak Valley'.
Wij verheugen ons nu al op Monkey3!

Support wordt verzorgd door het Franse The Necromancers. De band uit Poitiers speelt een mix van progressieve rock en doom metal. De belangrijkste inspiratiebronnen zijn mythologische en fantastische verhalen en klassieke horrorfilms uit de afgelopen eeuw. Veelbelovend gezelschap!

Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop/ 20 euro aan de dagkassa
Monkey3
180 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten