Slide background
Slide background

Bjorn Riis (Airbag) - Live Solo Tour

bjorn riis - forever comes to an end tour

Geen voorstellingen gevonden
Bjørn Riis behoeft eigenlijk geen nadere introductie. De sympathieke Noorse gitaartovenaar stond al verschillende keren op het podium in Helmond; natuurlijk met zijn band Airbag maar ook al een keer solo.
Binnenkort verschijnt zijn tweede soloalbum 'Forever Comes To An End', de opvolger van zijn solodebuut 'Lullabies in a Car Crash'.

'Forever Comes to an End' is een meer divers album dan zijn eerste soloplaat en kent zelfs ook meer diepgang dan het werk van Airbag. Natuurlijk ligt de nadruk (gelukkig) nog steeds op zijn karakteristieke gitaarwerk; er is nu ook veel ruimte voor bijna ambient-achtige, filmische toetsenpartijen. En ook als zanger is Riis overduidelijk gegroeid.
Over enkele dagen verschijnt een nieuwe EP, 'Coming Home' en natuurlijk zullen we daar deze avond werk van gaan horen. Werk dat zich laat omschrijven als een mix van ambient muziek en symfo. Heel filmisch ook.

Zijn live band bestaat uit Airbag drummer Henrik Fossum, zanger/toetsenist Simen Valldal Johanssen (van Oak), bassist Kristian Hultgren (Wobbler)en slaggitarist Ole Michael Bjordal (van live bezetting Airbag en gitarist van Oak).
Dat wordt dus weer muzikaal smullen.....

Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop; 30 euro aan de dagkassa.
Bjorn Riis (Airbag) - Live Solo Tour
120 minuten
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Australië