Slide background
Slide background

Archie And The Bunkers

archie and the bunkers - young loud and snotty

Geen voorstellingen gevonden
HET OPTREDEN VAN ARCHIE & THE BUNKERS IS VERPLAATST NAAR ONZE VRIENDEN VAN HET MUZIEKCAFé HElMOND!
Daar kun je op 8 juli niet alleen kijken en luisteren naar dit orgelpunk duo uit Minnesota, maar ook naar Chivy & The Dynamics. En nog gratis ook!

De prijs voor beste bandnaam gaat uit naar deze gasten: Archie And The Bunkers, een Amerikaans rock’n’roll duo. De band, bestaande uit twee broers, is opgericht in 2013 in Cleveland. Emmett en Cullen begonnen op hun zolder en brachten al snel twee EP’s uit, die het midden hielden tussen garagepunk, rock ‘n’roll en jazz. Als inspiratiebronnen noemen ze dan ook jazz legende Jimmy Smith, maar ook de iconische punkband Dead Boys. Het schuurt, het raast, het knalt, het grooved. Young, loud and snotty derhalve.
Als een mix van The Doors met Dewolff (maar dan zonder gitaren!).

In 2015 bracht de band het gelijknamige en eerste volledige album uit op Dirty Water Records. Het bestaat uit 12 nummers, geproduceerd door Jim Diamond (Ph.D en Bandit). Hij beschrijft de band als ‘HI-FI Organ Punk.’ Ook hebben de broers in de tussentijd een EP uitgebracht dat alleen op vinyl verkrijgbaar is, genaamd ‘Mystery Lover’.

De heren gaan live helemaal los en je ontkomt er niet aan om te bewegen en mee te gaan in de muziek. Cullen’s bijzondere stem en Emmett’s 4-delige drumstel passen perfect bij elkaar om een strak optreden neer te zetten.
Archie And The Bunkers
90 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten