Slide background
Slide background

Molukse Avond met Bersama

bersama - nona manis & more

Geen voorstellingen gevonden
Een compleet Molukse avond in de Cacaofabriek; met live muziek, dans en natuurlijk eten en drinken.

De hoofdmoot van deze avond wordt verzorgd door Bersama,de band met als uitgangspunt traditionele Molukse liederen, maar ook Spaanse en Engelstalige nummers zijn door Nino Latuny gearrangeerd naar latin en door de hele band verwerkt naar een geheel eigen ‘Latin Maluku sound?'. Met bijzondere muziekinstrumenten zoals de berimbau en de kalimba is het een ervaring om naar deze band te luisteren.

Bersama bestaat uit Nino ‘Kapitan’ Latuny, leadgitaar (Nino oprichter en bandleider van Bersama - was in de jaren ’70 gitarist bij de bekende Latinband ‘Massada’ met o.a. Chris Latul, Zeth Mustamu en Nippy Noya en werkte ook mee aan het project Blue Pearl van Zeth Mustamu. Nino heeft een Zilveren Harp ontvangen!),
Bertus Lekatompessy, gitaar, Johan Suripatty, keyboards (hij speelt ook in de bekende Molukse band'Gazooth' en sinds kort ook in de band'Funky Groove'), Boetje Senkerij, bass, Zeth Mustamu, percussie/lead vocals (Zeth was in de jaren '70 percussionist bij Massada, met o.a. Neppy Noya, Chris Latul, Rudy de Queljoe en Nino 'Kapitan' Latuny. Hij heeft veel freelance en studiowerk gedaan en gespeeld met o.a. Daniel Sahuleka, de rockgroep Batida met o.a. Bart Fermie en de samba-jazzgroep Sambita. Ook Zeth ontving een Zilveren Harp), Illing Mustamu, conga’s (De tours met de Recabite Band en Bob Fitts door Europa en Zuid Afrika behoren tot de milestones in zijn leven), Ralph Satumalaij, drums (speelt al jaren met de formatie Sabor waarin o.a. Usje Sabandar ook ex-Massada speelt. Samen met Nino Latuny, Zeth Mustamu, Chris Latul en Usje Sabandar speelde hij ook in de formatie ‘Massiada’), Laita Mual, vocals, Hein Tuasuun, alt sax, en tenslotte Zefnath Tigele sax.

In 2016 bracht de band het album 'Nona Manis' in eigen beheer uit, een CD met o.a. Molukse traditionals gearrangeerd naar latin, echte wereldmuziek/fusion. Dat mogen we vanavond dus ook verwachten.

Als DJ's zullen Djer en Gollie (natuurlijk) aanwezig zijn.

Verder zal er ook een Molukse dans in traditionele kleding worden uitgevoerd!
Molukse Avond met Bersama
180 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten