Slide background
Slide background

De Kift - 25 jaar De Kift

de kift - a-po-ca-lyp-tisch!

Geen voorstellingen gevonden
Ja, De Kift komt naar Helmond. Dat is alweer een hele tijd geleden namelijk!

De Kift is een achtkoppige, poëtische fanfare-punkband. Tomeloze energie, theater, intieme momenten, weemoed en euforie wisselen elkaar moeiteloos af tijdens de gecontroleerde chaos die De Kift op het podium creëert. Bizarre ritmes, gitaren, blazers en ongebruikelijke instrumenten, met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Het werk van Nederlandse, Duitse, Russische, en Franse auteurs zit in de liedteksten verstopt. De Kift brengt een melancholische sfeer, om te lachen en te huilen, te stampen en te dansen. De Kift overstijgt al bijna dertig jaar taal, stijl en tijd.
“Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit, werkte aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en tourt met shows in binnen- en buitenland.
De Kift wordt vaak gezien als een grote familie en dat is deels het geval. Marco, de broer van frontman Ferry Heijne, is de zakelijk leider van de band en neef Pim Heijne speelt gitaar. Vader Jan Heijne speelde tot eind 2013 trompet in De Kift en zijn vrouw An gaat nog regelmatig mee om de merchandise te verkopen. Tegenwoordig steeds vaker samen met kleinzoon Tim Heijne.
Drummer Wim ter Weele is geen familie, maar samen met mede-oprichter Ferry Heijne de artistiek leider van De Kift. Wim is opgeleid aan de kunstacademie en verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle bijzondere, handgemaakte albumverpakkingen.
In 2001 ontving De Kift de Zilveren Harp van Stichting Conamus/Buma Cultuur.

De band tourt nu door het land met haar show 'A-Po-Ca-Lyp-Tisch', een greep uit 25 jaar De Kift.
De Kift - 25 jaar De Kift
120 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten