Slide background
Slide background

Chantal Acda - Bounce Back Tour 2017

chantal acda - support barely autumn

Geen voorstellingen gevonden
Chantal Acda. Inmiddels een 'Belgische' maar met Helmondse roots!
'Dit zijn tijden waarin dingen veranderen. Droevige tijden maar ook met hoop. Ik had het gevoel dat door deze veranderingen, ik ook anders in het leven moest gaan staan. Het maken van dit nieuwe album heeft me daar enorm bij geholpen.'Ze gaat verder: 'ik zocht naar connecties, met anderen maar ook met iets dat groter is dan wij allemaal. Ik had al snel door dat in mijn eentje liedjes schrijven - wat ik normaliter doe - me niet zou brengen naar wat ik zocht. Ik wilde even niet in grote zalen spelen met fantastische apparatuur, maar ik zocht de intimiteit van de huiskamer. Je raakt meer met mensen - je toehoorders - in gesprek, ik voelde mensen dichtbij me. Tussen de liedjes door werden verhalen aan elkaar verteld; verhalen die me inspireerden bij het schrijven van mijn nieuwe album 'Bounce Back'.
Het album werd geproduceerd door Phill Brown, een man die zweert bij first takes’. Op deze nieuwe plaat hoor je dus ook de stem van Chantal zoals ze die zelf in haar hoofd had bij het schrijven van de songs.

'Bounce Back' is Chantal's ode aan verbinden (van mensen), contact en bewustzijn.
In 2013 bracht ze haar eerste solo album 'Let Your Hands Be My Guide’ uit, gevolgd door het even zo fraaie 'The Sparkle In Our Flaws’ in 2015. Ze werkte met mensen als Nils Frahm, Peter Broderick (Efterklang), Heather Woods Broderick (Efterklang, Horse Feathers), Valgeir Sigurdsson, Gyda Valtysdottir en Adam Wiltzie.

Support wordt deze avond verzorgd door Barely Autumn uit Vlaanderen. De band speelt een soort indie pop, recht uit het hart. Als je liefhebber bent van de muziek van bands als Sophia, Eels, Neil Young en Elliot Smith, dan zul je helemaal uit de plaat gaan van Barely Autumn. De band staat op het punt haar debuutalbum uit te brengen; op 1 van de songs is Chantal Acda ook nog te horen!
Chantal Acda - Bounce Back Tour 2017
90 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten