Slide background
Slide background

Mercy John -

triple sunday - mercy john

Geen voorstellingen gevonden
De laatste Triple Sunday van dit seizoen alweer! Met 1 ticket kunt u naar Theater Speelhuis, de expo in de Cacaofabriek en als afsluiting ook nog naar een concert in de popzaal.

Dit keer hebben we een geweldige muzikant weten te strikken voor deze Triple Sunday. Noem het roots, noem het Americana, de muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty en Bruce Springsteen. Maar ook invloeden van Ryan Adams en The Jayhawks zijn duidelijk hoorbaar. Gebruikmakend van akoestische of elektrische gitaar en soms een mondharmonica, probeert hij liedjes te schrijven die ontroeren en in je hoofd blijven hangen. Liedjes over liefde en trouw, maar ook over spijt en wanhoop. Zijn shows zijn vaak bijzonder intiem en blijven nog lang na afloop nazinderen.

Zijn eerste album "Five More Days & A Matter of Somewhere" (toen nog uitgebracht onder de naam John Henry) kreeg lovende kritieken en werd ook door kenners van het genre enorm bejubeld.
Aansluitend op de release van zijn debuutplaat speelde Mercy John zo wat in heel Nederland en was hij te horen op Radio 1, Radio 2 en 3FM. Verder verzorgde hij het voorprogramma van o.a. Tony Joe White, Van Dik Hout, Niels Geusebroek en Nielson, nam hij deel aan de Popronde en schreef hij de laatste single van Stevie Ann.
Binnenkort verschijnt zijn nieuwe album; liedjes die we zeker zullen terug horen in de Cacaofabriek

Kaarten zijn verkrijgbaar bij theater Speelhuis, zowel aan de kassa aldaar als via www.theaterspeelhuis.nl
Losse kaarten voor het optreden zijn te koop voor 10 euro.
Mercy John -
60 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten