Slide background
Slide background

Luminize - Vrouwenrock

luminize - support viruz

Geen voorstellingen gevonden
Luminize is Marcela, Matilda, Irena en Tea. De vier jonge vrouwen zijn geboren en getogen in Kroatië. Vanaf jonge leeftijd hebben zij zich met hun talent en doorzettingsvermogen ontwikkeld tot de rasmuzikanten die ze nu zijn. Toen hun muziekleraar tijdens de les een band met alleen maar jongens vormde, inspireerde dit de meiden een girl band op te richten.

Met hun dynamische optredens weet Luminize iedereen voor zich te winnen. Als viereenheid straalt de band een energie uit waar het publiek niet om heen kan. Marcela, Matilda, Irena en Tea geven 'luminization' een geheel nieuwe betekenis.
De drive van Luminize werd opgemerkt door een bevriende Nederlandse zakenman. Hij beloofde de meiden een mega contract en haalde ze over om naar Nederland te komen om vanuit daar hun carrière verder te ontwikkelen.

Kaarten in de voorverkoop kosten 12,50 euro; 15 euro aan de dagkassa.

De girls verlieten hun familie, vrienden, werk en school om deze kans met beide handen aan te pakken. Helaas begon het internationale succesverhaal van Luminize met een valse start omdat de 'vriend' zijn beloftes niet waar kon maken; de band bleef met lege handen achter.
Luminize besloot toch door te zetten en kreeg al snel hulp van een Nederlandse met wie ze bevriend waren geraakt. Zij neemt de managersrol op zich en in samenwerking met verschillende professionals in de muziek industrie geeft zij de carrière van Luminize de kickstart die de meiden verdienen.

In 2015 gaan Marcela, Matilda, Irena en Tea de studio in om hun debuutalbum 'All Or Nothing' op te nemen. Tijdens het schrijven van de songs vinden de muzikanten inspiratie bij poprock powervrouwen als P!nk, Gwen Stefani, Kelly Clarkson en Hayley Williams. Samen met producer Holger Schwedt (Bløf, Di-rect, Anouk en Go Back To The Zoo) hebben ze hun rocksound naar een hoger niveau getild.

De gigantische energie en drive van Luminize doen al voor de officiële release van 'All Or Nothing' in februari 2016 het nodige stof opwaaien. Luminize speelt in thuisland Kroatië en in Nederland op grote podia en festivals. Singles 'Get It Back' en 'Kill It With Love' hebben geleid tot internationale deals met Universal Music, AT Bookings en X-Level. Luminize speelde het afgelopen jaar onder andere op Parkpop en Bospop en is te horen geweest bij Radio Veronica, Radio 538 en 3FM.

De release van 'All Or Nothing' is een krachtig statement van vier jonge vrouwen die hun muziek en energie met de wereld willen delen en daarbij voor alles of niets gaan.

Support wordt verzorgd door Viruz, een Brabantse rock coverband met een breed scala aan nummers. Met songs van oa Guano Apes, The Foo Fighters, Alanis Morrissette maar ook Bruno Mars, K’s Choice, Pink en Triggerfinger brengen zie een indrukwekkende setlist. Naast de rockcover set hebben zij een ook een Skunk Anansie tribute, waarmee zij het hebben geschopt tot de halve finale van The Clash of the Cover Bands. Dat is ook de reden dat zij voortaan verder gaan onder de naam SkunkZ als Skunk Anansie Tribute. Maar vanavond zullen zij nog éénmaal het podium betreden in de hoedanigheid van Viruz met de rockcover set.
Luminize - Vrouwenrock
90 minuten
Australië, Groot-Brittannië, Verenigde Staten