Slide background
Slide background

The Shadow Shows 2017 by Tarja - The Voice Of Female Metal

tarja - the shadow shows 2017

Geen voorstellingen gevonden
Tarja Turunen komt naar Helmond, hoe geweldig is dat?!

Ze wordt wel eens 'the brightest star of the symphonic rock scene' genoemd,deze Finse sopraan en componiste. Natuurlijk werd ze bekend als dé zangeres en het gezicht van Nightwish, wellicht de meest bekende female fronted band ter wereld.

Tarja brengt een mooie combinatie van metal aangevuld met haar karakteristieke stemgeluid. Een stem die velen heeft geinspireerd. Maar als er female fronted rockfestivals worden georganiseerd, dan blijkt elke keer weer wie nog steeds onovertroffen is: Tarja.

Ze verliet Nightwish destijds omdat ze haar muzikale ei in die band niet kwijt kon. Ze wilde op eigen benen staan. Ze begon een zeer succesvolle solo carriere waarin ze altijd haar hart bleef volgen.
Tarja is in eigen land niet alleen bekend als metal zangeres maar zeker ook vanwege haar grootste Kerstshows, maar ook door haar intieme kamerorkest optredens, waarin ze haar klassiek geschoolde stem ten volle benut.

Haar vermogen om op organische wijze rockmuziek te combineren met klassieke muziek kwam perfect tot uiting in haar 'Beauty and the Beat' project, een samenwerking met de Amerikaanse meesterdrummer Mike Terrana. Vergezeld van door een symfonisch orkest en koor, speelde ze tijdens dit project werken van zowel Led Zeppelin en Queen, als Puccini en Mozart.

De afgelopen jaren werkte Tarja met veel mensen en bands samen, zoals Alice Cooper, Within Temptation, Doro en niemand minder dan Mike Oldfield.

In 2015 en dit jaar was ze coach in de Finse versie van The Voice

Afgelopen zomer verscheen haar laatste album 'The Shadow Self', vooraf gegaan door het voorproefje 'The Brightest Void'. Deze albums werden door zowel fans als pers met groot enthousiasme ontvangen. Het album stond op de eerste plaats van ITunes in Duitsland, Finland, Engeland maar ook in ons land!
Het bracht haar naar festivals als Wacken en Hell Fest. En nu komt ze dus naar Europa voor enkele clubshows in het kader van The Shadow Shows. En wat geweldig dat ze daarbij de Cacaofabriek aandoet!

Wees er dus snel bij!
Kaarten kosten in de voorverkoop 27 euro; aan de dagkassa (indien beschikbaar) 30 euro.

Deuren gaan iets eerder open dan eerder aangekondigd: 19.30 uur.
De eerste band, Skinflint, speelt vanaf 19.45uur.
De show van Tarja zal rond 21.30 uur starten.
The Shadow Shows 2017 by Tarja - The Voice Of Female Metal
120 minuten