Slide background
Slide background

Mangrove

mangrove - support: survival

Geen voorstellingen gevonden
Een avond symfonische rock/progrock uit eigen land!
Mangrove behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Passie, dat is waar het om draait bij deze band. Met 5 cd's en 2 dvd's op hun discografie, is Mangrove een bekende naam in de progressieve / symfonische / art rock scene. In 2005 ontving de band een Prog Award voor hun album 'Facing The Sunset'. Het gezicht van Mangrove wordt gevormd door frontman Roland van der Horst (zang, gitaar)die altijd indruk weet te maken met zijn enthousiaste podiumpresentatie. Daarnaast mag toetsenist Chris Jonker niet onvermeld blijven met zijn virtuoze spel en extroverte podiumpresentatie. Met behulp van een breed scala aan geluiden, combineert Chris zijn interesse in de nieuwste technologie met zijn enorme kennis van unieke vintage keyboards. Op bas vinden we Pieter Drost, die werd geprezen door vele muzikanten voor het hebben van een direct herkenbaar eigen geluid. Drummer Remco Engels kwam bij de band in 2010 en gaf Mangrove een nieuw schot van ritmische dynamiek.

Als voorprogramma staat Survival vanavond op het podium. Survival is het progressieve/symfonische rock project van de Nederlandse toetsenist, componist en producer Jack Langevelt. Een groot liefhebber van de symfonische rock uit de jaren 70 (o.a. Trace, ELP, Ekseption, The Nice) en bewonderaar van de te vroeg overleden Nederlandse toetsenvirtuoos Rick Van Der Linden. De band bestond reeds tussen 1981 en 1997, waarna de groep in 2008 nieuw leven werd ingeblazen en een eerste officiele plaat uitkwam via het Franse label Musea Records, 'Crusader'. Anno 2014 is Survival weer helemaal terug in een nieuwe bezetting, met Inez van der Linden als nieuwe manager (bekend van Rick van der Linden/Ekseption/Trace). Er wordt op het moment hard gewerkt aan een video en een nieuwe CD. In de Cacaofabriek treedt de band voor het eerst weer op!
De bezetting luidt als volgt: Jack Langevelt: (Hammond, Piano, Synthesizers, Mellotron, Composer), Carolien Goeman: (Vocals), David Dexter: (Guitar)
Frans Muys van de Moer: (Bass) en Wikke van Wershoven: (Drums).
Mangrove
120 minuten